1. November: Hverdagens vigtigste kamp

andagt søren 01,11,15

HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP

Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7)

Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det evige liv (1Tim 6:12). Den hang på ydersiden af døren til mit kollegieværelse, for at minde om at hver dag er en kamp for evigheden.

Slagordet signalerer det uforbeholdne, som Paulus ynder at sammenlige med en sportsudøver, som er afholdende i alt, og når kampen står på, anstrenges hver muskel og nerve (1Kor 9:24-27).
Vi er kaldet til at fastholde det, vi allerede har fået som et løfte i dåben, nemlig et evigt liv ved troen på Jesus Kristus. Men ligesom ingen har vundet en konkurrence, før kampen er slut, og ingen soldat kan lægge våbnene, før krigen er afblæst, er det også med kristenlivet. Så længe vi er her på jorden, må vi sammenligne os med en sportsmand i konkurrence eller en soldat i krig.

Hver morgen vi står op, begynder en ny dag med en ny kamp for evigheden. For hver dag er der udfordringer med fristelser og prøvelser af mange slags. Hver dag rammes vi af skyld og skam. Opgiver vi, og lader os forlige med små forseelser, kan de snart blive afløst af mere udfordrende slags, og da kan vi ende med at slippe Jesu navn.

I stedet for at slippe Jesu navn, skal vi derimod slappe af i Jesu navn. Det er dagligdagens gode strid, for i dette navn har vi allerede vundet sejren over Djævel, synd og død. I den gode strid tager vi hele Guds rustning på, så vi kan forsvare os imod den Ondes angreb og stå fast (Ef 6:13). Rustningen tager vi på, ved at høre Guds ord og handle efter det (Matt 7:24).

Mind dig selv om, at hver dag er en kamp for troens gode sag, sådan at du kan fuldføre løbet og vinde livets sejrskrans.

Bibellæseplan: 2Tim 4; Jer 31-32; Mika 2

Lignende indlæg:

  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 29. Oktober: Guds længsel efter at frelse GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus […]
  • 28. Oktober: Troens skatkammer TROENS SKATKAMMER I min nød råbte jeg til Herren, og han svarede mig; fra dødsrigets dyb råbte jeg om hjælp, og du hørte mig (Jon 2:3) Jonas’ bøn er stykket sammen af flere ord fra […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development