23. juli: Ikke tomhed men velsignelse

andagt Søren 23,07,15

IKKE TOMHED MEN VELSIGNELSE

Det er en tomhed, som forekommer på jorden; der er retfærdige, hvem det går, som om de havde handlet uretfærdigt, og der er uretfærdige, hvem det går, som om de havde handlet retfærdigt. Jeg sagde: Også det er tomhed! (Præ 8:14)

Der er sikkert ikke mange bekendende kristne, der i dag forventer, at Gud skulle belønne dem mere med dagliglivets goder, end ikke-troende. Derimod vil vi gerne, at vores tro ikke begrænser vort liv på det materielle plan. Hvad andre har mulighed for, vil vi også have. Forskellen er dog, at vi forhåbentlig gerne støtter Guds riges arbejde på forskellige områder. Men tør vi også at gøre det med risiko for, at vi kan blive dårligere stillet økonomisk?

Skulle det være tilfældet, kan vi som kristne dog til gengæld glæde os over, at vi har tro og håb til Guds forunderlige indgriben, når der er uhåndterlige problemer. For eksempel helbredelse under svær sygdom. Det er trosstyrkende, når der berettes om bønnesvar.

Det er dog ikke altid, at vi mærker Guds hånd på vores skulder. Den, der føler sig forvirret over, hvor uretfærdig livet former sig, opfordres ofte til at skælde ud på Gud. Det er jo sådan set det prædikeren gør her.

Men lad os ikke nøjes med at skælde ud på Gud. Vi burde også spørge os selv, om vi ikke kan have tilbøjelighed til mere at sætte vort håb til, hvad Gud kan gøre for os, frem for til Gud selv. Et andet spørgsmål kunne være, om vi i medgangens vind tror mere på os selv, end vi håber på Guds omsorg.

Jeg tror, at vi bliver mere parate til at give plads for Guds vilje, når vores egne forhåbninger brister én efter én. Da kommer vi nærmere Gud, og værdsætter mere, at vi har det bedste i vente.

Lad os betænke, at vi ikke opholder os for meget med at betragte vores muligheder her i livet, og give dem større betydning, end de skal have.

Bibellæseplan: Apg 25; 2Kong 3; Præ 8

Lignende indlæg:

  • 1. November: Hverdagens vigtigste kamp HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7) Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det […]
  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 29. Oktober: Guds længsel efter at frelse GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development