Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10/9 -2014

Tidernes tegn

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Hver fjerde skoleelev er på slankekur – det er et problem for Danmark
Hver femte skoleelev over 11 år springer frokosten over mere end to gange om ugen. Næsten hver tiende er overvægtig. Hver fjerde er på slankekur og forsvindende få deltager i madlavningen derhjemme eller smører deres egen madpakke. Det er både et problem for det enkelte barn og for Danmark.

Hjerneforsker opfordrer skoler til at blokere Facebook
Ud af 75 unge er der kun tre, der ikke på Facebook i timerne, og derfor bør skolerne overveje at lukke adgangen til det sociale medie, vurderer hjerneforsker. Rektorformand ser det hverken som muligt eller ønskeligt.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Værste oversvømmelser i Kashmir i over 100 år
Over halvanden million mennesker er på den ene eller anden måde berørt af oversvømmelserne. Over 75.000 mennesker er blevet evakueret alene i den indiske del af Kashmir. I alt har mindst 457 mennesker mistet livet som følge af monsunregnen, og der er meldt om mere regn i løbet af ugen.

Forskere advarer: CO2-niveauet nåede ny rekord i 2013
Niveauet af CO2 i atmosfæren steg sidste år i det hidtil hurtigste tempo, siden pålidelige målinger begyndte for tre årtier siden, skriver Den Meteorologiske Verdensorganisation, WMO, i sin årsrapport. Rapporten konstaterer samtidig, at drivhusgasserne i atmosfæren nåede op på et rekordhøjt niveau i 2013.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Avis: Obama vil også angribe IS i Syrien
En udvidelse af amerikanske luftangreb i Syrien indgår i præsident Barack Obamas plan for bekæmpelse af Islamisk Stat, skriver dagbladet The Washington Post. Siden 8. august har amerikanerne gennemført 148 luftangreb mod Islamisk Stat.

Hellig kriger siger, at kendt moské skaffer våben til Islamisk Stat
Den 19-årige muslim Firas Houidi drog fra Wien til Syrien som hellig kriger. I Østrig er han anklaget for at tilhøre en terror-organisation. Via facebook er han blevet interviewet af tv-stationen Puls 4. Til dem sagde han, at ”lederen af Islamisk Center i Floridsdorf (i Wien, red.) vil være i stand til at give jer svar. De skaffer våben til ISIS (Islamisk Stat).” Det har fået talsmanden for Islamisk Center, imam Salim Mujkanovic, helt op på mærkerne. Han kalder anklagen for ”det rene vrøvl”

Opsigtsvækkende tal for nyfødt muslim i England og Wales
Muslimer udgør en kraftigt stigende andel af de europæiske befolkninger. Det fremgår nu af de officielle statistikker for England og Wales, at Muhammed er det mest almindelige navn til nyfødte drenge. (i øvrigt efterfulgt af Oliver).

Terrorsigtet forening har rod i regnskaberne
Ekstra Bladet kan nu fortælle, at den terrorsigtede forening har haft rod i regnskaberne i en grad, så Københavns Kommune har igangsat en undersøgelse for at finde ud af, hvad støttekronerne er gået til. Selv om den nu terrorsigtede forening i 2013 kun fik beskedne 2619 kroner fra Københavns Kommune er borgmesteren uforstående over for, hvordan foreningen overhovedet er blevet godkendt til støtten.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Jødechikaner i København er et nederlag for danskheden
Den internationale konflikt i Gaza og Israel er blevet en national konflikt i Danmark, mener David Jano. Det oplevede 200 børn på en jødisk privatskole i København denne sommer. Den jødiske privatskole, Carolineskolen, blev udsat for rudeknusning, hærværk og graffiti. På murene kunne man læse ordene ”Ingen fred til jer Zionistsvin”. At en international konflikt i Mellemøsten finder sted mellem Israel og palæstinenserne har ingen sammenhæng med danske jøder. Det er en misforstået opfattelse, at jøder i Danmark skal tages til indtægt for, hvad staten Israel foretager sig.

Hundreder af jøder flygter fra Mariupol i Ukraine
Til trods for den skrøbelige våbenhvile mellem den ukrainske hær og Moskva-støttede oprørere i det østlige Ukraine har hundreder af jøder flygtet fra den strategisk vigtige by Mariupol, oplyser byens rabbiner, Mendel Cohen, til israelske medier.

Tusinder afrikanske asylansøgere tvunget ud af Israel
Tusinder af omrejsende sudanesere og hundreder af eritreanere, der har ansøgt om asyl i Israel, er vendt tilbage til deres hjemlande i år som følge af en israelsk politik, der er ensbetydende med “ulovlig tvang”, hedder det i en rapport fremsat af den New York-baserede menneskerettigheds-organisation “Human Rights Watch”.

Vestlig diplomat: ‘Israel yder efterretning om ISIS’
Israel yder satellit-overførsel og anden efterretning som støtte for den amerikansk-ledede kampagne mod ISIS i Irak, oplyser en vestlig diplomat, ifølge den israelske avis “Ha’aretz”. Informationerne er, efter at være blevet “renset” for, at de kommer fra Israel, blevet tilstillet USA, og arabiske og tyrkiske allierede, siger denne diplomat. Israels forsvarsministerium vil hverken bekræfte eller dementere israelsk involvering mod ISIS.

MAGOG (1Mose 10:2)

Rusland vil udvikle nye atomvåben
Den russiske præsident, Vladimir Putin, har bedt sin regering om at udarbejde en forsvarsstrategi, der skal træde i kræft i 2016 og løbe frem til 2025. En del af forsvarsplanen kommer til at indeholde en udbygning af Ruslands atomvåbenarsenal. Det skriver USA Today.

Ukraines præsident: Russiske soldater trukket hjem
Ukraines præsident, Petro Porosjenko, har i dag i fremlagt forslag, der vil sikre områder i den østlige del af landet »særlig status«. »Rusland har flyttet 70 procent af sine styrker væk fra den østlige del af landet og tilbage over grænsen. Det styrker vores tro på, at der er gode udsigter for fredsinitiativet«, siger Porosjenko, der kalder situationen grundlæggende forandret. Rusland afviser, at det har sendt soldater til det østlige Ukraine for at støtte de prorussiske separatister i deres kamp mod det ukrainske militær.

Russerne spiller med sine atomare muskler
Onsdag har Rusland testet en atomraket, og flere prøveaffyringer er på vej. Raketten har en effekt, der er 100 gange større end Hiroshima-atombomben i 1945. Raketten var af typen Bulava, som er 12 meter lang, vejer i omegnen af 36 ton, har en rækkevidde på 8.000 kilometer og kan udstyres med mellem seks og ti atomsprænghoveder.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development