Den nigerianske regering ser væk, mens landbrug fortsætter med at blive ødelagt

Massiv ødelæggelse af landbrug er blevet det nye normal i mange samfund i Plateau State, der ligger i den nordcentrale region i Nigeria. I regionen fortsætter mange kristne med at blive målrettet af militante. Lokalbefolkningen beskriver det som etnisk udrensning. Angriberne bruger forskellige strategier, der spænder fra drab, afbrænding af huse og fødevarelagre og ødelæggelse af afgrøder.

Et af de hårdest ramte samfund er Miango, et samfund i Bassa Local Government Area, Plateau State. Samfundet er beboet af Rigwe-folket, en minoritetsstamme, der overvejende er kristne. ICC har skrevet mange gange om angreb i dette samfund. Siden 2017 er hundredvis af mænd, kvinder og børn blevet dræbt, mens mange huse og fødevarelagre er blevet brændt sammen med tusinder af hektarer afgrøder.

Afgrøder er hovedkilden til levebrød i Bassa-området og udgør samfundets økonomiske rygrad. Omkring 96% af befolkningen er landmænd, hvoraf mange har set deres afgrøder enten græsset eller skåret ned lige før høsten. Militante har anvendt ødelæggelse af landbrug som våben for at forårsage sult og underernæring. Desværre har der ikke været nogen alvorlig intervention fra regeringen på noget niveau, hverken føderalt, statsligt eller lokalt, og embedsmænd har i årevis undladt at beskytte landbrugene eller yde humanitær støtte til landmændene.

Landmændenes bønner om hjælp er stort set faldet for døve ører. Guvernøren i Plateau State, Simon Bako Lalong, lovede landmændene sidste år, at han udsendte “agro rangers” for at beskytte landbrugene, men uden held. Konsekvensen af regeringens manglende handling er, at mange familier er blevet hjemløse, fordrevne og udsat for alvorlig sult og underernæring.

Kilde: ICC

Lignende indlæg:

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development