Jordan advarer Israel om ‘katastrofale konsekvenser’, hvis al-Aqsa-moskeen igen stormes af tropper

Jordan har advaret om “katastrofale konsekvenser”, hvis israelske styrker igen stormer al-Aqsa-moskeen. Ifølge den jordanske udenrigsministeriums talsperson, ambassadør Sinan al-Majali, ville et angreb på tilbedere i et forsøg på at tømme moskeen, “skubbe situationen mod mere spænding og vold, hvilket alle vil betale prisen for.” Han udtalte også, at den israelske regering bærer ansvaret for eskalationen i Jerusalem og i de besatte palæstinensiske områder.

Den jordanske advarsel blev fulgt af en udtalelse fra det israelske udenrigsministerium, som beskrev dem, der “barrikaderer sig inde i [al-Aqsa-moskeen]” som en farlig, radikaliseret og ophidset pøbel, der er ansporet af Hamas og andre terrororganisationer. Det israelske udenrigsministerium opfordrede Jordans Waqf-vagter til straks at fjerne disse ekstremister fra al-Aqsa-moskeen.

Waqf er den jordan-udpegede organisation, der forvalter al-Aqsa-moskekomplekset, som jøderne kalder Tempelbjerget.

Israelsk politi stormede Jerusalems al-Aqsa-moske to gange sidste onsdag, idet de hævdede, at “hundreder af oprørere (havde) barrikaderet sig” indeni. Lørdag aften hævdede det israelske politi igen, at “mange unge [var] gået ind i moskeen og lukket dørene uden grund.” Israelske politirazziaer i al-Aqsa-moskeen betragtes af muslimer som en stor provokation.

Kilde: CNN

Lignende indlæg:

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development