2. Oktober: Det er en synd at blive beruset

andagt Jón 02,10,15

DET ER EN SYND AT BLIVE BERUSET

“Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden.” (Ef 5:18)

Jeg tilhørte på et tidspunkt et fantastisk menighedsfællesskab, som havde mange positive ting at byde ind med. Men der var også enkelte ting ved fællesskabskulturen, som var usunde. Én af disse ting var, at man nærmest betragtede alkohol som dæmoniserende. Hvis man rørte alkohol, var man per definition frafalden. Det er ikke sikkert, at alle tænkte det på denne måde, men det var sådan jeg opfattede kulturen som nykristen. Og det passede mig egentlig meget fint på det tidspunkt, for jeg havde behov for at lægge alkoholen bag mig.

Senere gik det dog op for mig, at det ikke helt var sådan alkohol blev betragtet i Bibelen. I Bibelen anses det som en gave fra Gud. Jesu første mirakel, som vi ved om, var at forvandle vand til vin. Og vin bliver gerne omtalt som lindrende og helbredende. Dette syn får så nogle kristne til at gå i den anden grøft. Så tager man alkoholen med over det hele. Og ligesom verden gør, så er der alkohol på bordet til enhver festlig lejlighed. Og man er ikke bange for at tage godt for sig. Men Bibelen taler ikke for beruselse. Den har det fint med alkoholindtag – og at nyde Guds gaver. Men den advarer imod at drikke sig beruset. Det, at drikke sig fuld, bliver set på som en synd.

I stedet for at drikke os fulde (eller søge beruselse andre steder), opfordres vi til at lade os fylde af Ånden. Dvs. komme sammen med andre kristne. Synge lovsange. Læse i Bibelen. Dele vidnesbyrd med hinanden. Sådan ønsker Gud, at menighedskulturen skal være.

Bibellæseplan: Ef 5:1-20; Neh 3; Hos 4:1-5:4

Lignende indlæg:

  • 4. Oktober: Paulus afskedshilsen PAULUS AFSKEDSHILSEN "Fred være med brødrene, og kærlighed og tro fra Gud Fader og Herren Jesus Kristus!" (Ef 6:23) Paulus har skrevet et mellemlangt brev til menigheden i Efesos. Han […]
  • 3. Oktober: Amnesti og fuld tilgivelse AMNESTI OG FULD TILGIVELSE "Jeg vender tilbage til mit sted, indtil de gør bod og søger mit ansigt. I deres nød vil de opsøge mig." (Hos 4:15) Hoseas profeterer om hvordan folket […]
  • 1. Oktober: De græd over Jerusalem, og de græder over Danmark DE GRÆD OVER JERUSALEM, OG DE GRÆDER OVER DANMARK "Da jeg hørte disse ord, satte jeg mig ned og græd og sørgede i dagevis, mens jeg fastede og bad for himlens Guds ansigt." (Neh […]
  • 30. September: Mens vi endnu var hans fjender MENS VI ENDNU VAR HANS FJENDER "Herren sagde til mig: »Gå igen hen og elsk en kvinde, som er en anden mands elskerinde, og som begår ægteskabsbrud. Sådan elsker Herren israelitterne, […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development