Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 11/9 -2014

Tidernes tegn

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Juridiske fædre kan blive biologiske mødre
Kvinder, der juridisk har skiftet køn til mænd, men bevaret deres æggestokke, kan blive gravide – og få statsstøtte til det. Juridiske mænd, der føder, bliver dog ikke fædre, og de får ret til samme længde barselsorlov som mødre. Før den 1. september var der krav om kastraktion for at kunne skifte køn i det danske system. Det betød, at en kvinde, der følte sig som en mand, skulle have fjernet sine æggestokke for at få tildelt et mandligt cpr-nummer. Det kastraktionskrav er fjernet.

Facebook: Nøgne bryster er forbudt, men bestialsk dyremishandling er tilladt
Ifølge Facebook’s etiske retningslinjer for brugerne af den populære side er det forbudt at vise bare bryster, medmindre der er tale om en kvinde, der ammer. Til gengæld er det åbenbart helt i overensstemmelse med etikken hos den eller dem, der fastlægger de etiske regler for Facebook, at vise grov og modbydelig dyremishandling. Ifølge Metroxpress har Facebooks ledelse således nægtet at fjerne en video af en kattekilling, der bliver sat ild til.

I dag har 17 danskere forsøgt at begå selvmord
I Danmark er der hver dag i gennemsnit 17 mennesker, som forsøger at begå selvmord. Det viser nye beregninger fra Center for Selvmordsforskning. Alle 17 kommer i kontakt med et sygehus eller et hospital som følge af deres selvmordsforsøg. For hver person, som forsøger at begå selvmord eller begår selvmord, er der mindst fem mennesker i vedkommendes omgangskreds, som bliver berørt.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Største vulkanudbrud på Island i over 60 år
Det igangværende vulkanudbrud i Island overrasker eksperterne med sin kolossale lavaproduktion. Ildelugtende og sundhedsfarlige vulkanske gasser spreder sig over hele det østlige Island. Selv om udbruddet ikke engang har stået på i 14 dage, er det allerede det største i Island i over 60 år.

Sådan står lægerne klar hvis ebola rammer Danmark
– Hvis en patient er mistænkt for ebola, vil vedkommende blive indlagt på en af vores isolationsstuer, hvor personalet iført beskyttelsesdragter vil tage en blodprøve. Det tager seks timer at få konstateret, om en patient har ebola eller ej, siger Gitte Kronborg.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Det haster med at gribe ind over for “hellige krigere”
Mange af læserne har sikkert med forfærdelse set billedet af en dansk muslim, der som ”hellig kriger” for den morderiske terrororganisation Islamisk Stat (IS) poserer foran lig og afskårne hoveder. Billedet af IS’s ofre er angiveligt taget i Syrien. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, skriver: Vi skal gå langt hårdere til værks herhjemme for at stoppe strømmen af herboende muslimer, der drager i ”hellig krig” i Syrien og Irak.

Frankrigs muslimer vil bede for kristne
Omkring 1000 franske moskéer vil i morgen bede for de kristne i Mellemøsten. Det er et af de konkrete resultater, som forventes af den såkaldte ”Paris Appel,” som i tirsdags blev offentliggjort af en række franske muslimske organisationer. I appellen tager Frankrigs Muslimske Nationalråd, CFCM, utvetydigt afstand fra Islamisk Stats overgreb, herunder forfølgelserne af de kristne i Irak.

Professor i teologi: Islam er krigerisk
Hvor trækkes grænsen mellem islam og islamisme? Medierne siger, at de to er forskellige som nat og dag; islam er fredens religion, og islamisterne har stjålet navnet. Andre mener, at islamismen repræsenterer den traditionelle, rendyrkede islam, tro mod Koranen. Det synspunkt fremføres nu, bemærkelsesværdigt nok, af en teolog fra et af de paveligt indstiftede universiteter, Martin Rhonheimer. Han mener at: Viljen til voldelig ekspansion er indskrevet i Koranen og ikke udtænkt af islamisterne.

Assad-regimet advarer mod at bombe Islamisk Stat
Det vil være en ulovlig udenlandsk intervention, hvis USA vælger at bombe mål i Syrien for at ramme Islamisk Stat, siger en minister fra det syriske styre.

Hizb ut-Tahrir og DF vil boykotte protest mod IS
På lørdag har de to muslimske debattører Tarek Ziad Hussein og Zubair Butt Hussain indkaldt til demonstration mod IS i København. Det sker efter flere opfordringer til danske muslimer om at tage afstand fra IS. Hizb ut-Tahrir synes, at det er en dårlig idé at deltage. Dansk Folkeparti kalder de to arrangører “dårligt selskab” og vil heller ikke være med.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Politikere vil fjerne arabisk som officielt sprog i Israel
I dag fungerer både arabisk og hebraisk i princippet som gangbare sprog i både parlamentet og i retssystemet, ligesom vejskilte, love og offentlige dokumenter skal kunne tilgås på begge sprog. Det er en ordning, der har fungeret siden staten Israels oprettelse i 1948. En række israelske højrefløjspolitikere har foreslået en lovændring, der vil gøre hebraisk til det eneste officielle sprog i Israel. Dermed vil de ændre den eksisterende lov, der også giver arabisk status som officielt sprog. Det begrundes med et ønske om at skabe større social solidaritet og styrke den kollektive identitet.

Israel tager forerholdsregler mod truslen fra “Islamisk Stat”
Truslen om infiltrering af ISIS (Islamisk stat) i Israel og Vestbred-området var et hovedemne på et møde, som statsminister Benyamin Netanyahu i går afholdt i Jerusalem. Justitsminister Tzipi Livni sagde efter mødet, at hun vil forelægge et lovforslag om retsforfølgelse af israelske medlemmer af ISIS. – En stærk lovgivning og barske ord mod ISIS er godt, men ikke nok, sagde hun, fordi alle der trues af ISIS må hjælpe med til finde en løsning.

Israels hær undersøger mulige forbrydelser i Gaza
Israels militære auditør, generalmajor Dani Efroni, har indledt fem kriminelle undersøgelser af israelske militære aktioner under krigen mod Hamas i Gaza-striben. Dette oplyser højere militære kilder, der udtaler, at Efroni har lukket syv tilfælde og hidtil undersøgt 99 sager.

MAGOG (1Mose 10:2)

Ukraine forsøger at række Rusland lillefingeren
Ukraine forbliver et land. De to selvstændige republikker, som prorussiske separatister har udråbt i Donetsk og Lugansk, vil gå over som en parentes i historien. Til gengæld vil separatisternes oprør – godt hjulpet på vej af Rusland – resultere i langt mere selvstyre til det østlige Ukraine. Det er kernen i den fredelige løsning, som i øjeblikket tegner sig i striden mellem den ukrainske regering, de russiskvenlige oprørere i det østlige Ukraine – og Rusland.

Rusland: Intet angreb på Syrien uden om FN
Rusland afviser, at amerikanere eller andre kan bombe krigere fra Islamisk Stat i Syrien, uden mandat fra FN og tilladelse fra Syriens regering. Kina siger også, at international lov skal overholdes. Syriens regering afviser også bombninger uden tilladelse.

MÆRKET (Åb 13:16)

Sikkerhedsekspert: Fem millioner lækkede Gmail-konti er kun begyndelsen
I går blev der lækket fem millioner Gmail-konti, heraf 10.000 danske. Fem millioner lækkede Gmail-konti og andre fem millioner fra en russisk mail-tjeneste er kun begyndelsen. “Vi er bekymrede for, at flere stjålne data er på vej,” siger en sikkerhedsmand.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Nye sanktioner mod Rusland fredag
Ny vifte af EU-sanktioner rammer Rusland fredag, efter det blandt andet står klart, at russerne ifølge NATO stadig har 1.000 stærkt bevæbnede tropper i Ukraine. De nye sanktioner vil især ramme den russiske olieindustri, hvor firmaernes adgang til lån i Vesten bliver strammet. Desuden vil yderligere 24 fremtrædende russere blive omfattet af visumrestriktioner og få deres indeståender i EUs banker indefrosset.

Nyt EU-hold møder dansk kritik
Flere danske medlemmer af Europa-Parlamentet mener, at kommissionsformand Jean-Claude Junckers liste over EUs 28 nye kommissærer indeholder en lille håndfuld navne, som er så kontroversielle, at de forventer eller håber, at Europa-Parlamentet ikke kan godkende den.

Uro i nabolande bremser EU’s genrejsning
Krisen i Mellemøsten og Ukraine samt sanktionerne mod Rusland skaber usikkerhed og er med til at bremse den spinkle genrejsning af den europæiske økonomi, siger flere eksperter

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development