Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 12/9 -2014

Tidernes tegn

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Stadig flere etniske minoritetsfamilier rammes af skilsmisser
28 procent af børnene med etnisk minoritetsbaggrund fra årgang 1989 har således forældre, som ikke lever sammen – men for børn fra årgang 1993 er tallet helt oppe på 33 procent. Et tal, der ikke ligger langt fra landsgennemsnittet, hvor cirka hvert tredje barn har oplevet en skilsmisse. Den danske velfærdsstat spiller en stor rolle i udviklingen. Men børnene bliver ladt i stikken og mødt med tavshed fra det omgivende samfund, mener Børns Vilkår

USA har ændret sit syn på homoseksuelles rettigheder
I USA opgiver selv konservative dommere nu deres modstand mod homoseksuelle ægteskaber. 55 procent af amerikanerne støtter i dag homoseksuelle ægteskaber. Det er et markant skred siden bare 2005, hvor et stort flertal af amerikanerne vendte sig mod det. Så det er noget, der er gået hurtigt.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Ekspert maner til ro: Ozonlagets heling er stadig kun indikationer
»Der er tegn på, at ozonlaget bliver tykkere på de nordlige mellembreddegrader. Man kan se en svag stigning, men der er ikke noget videnskabeligt bevis for det. Det er ikke statistisk signifikant«, siger forskningsleder ved DMI, Niels Larsen.

Ebola-epidemi ude af kontrol: Raser videre i Afrika
Ebola-epidemien i Vestafrika er nu skyld i 4.784 smittede og mere end 2.400 dødsfald, oplyser Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fredag ifølge Reuters.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Islamisk Stats ødelæggelser af kulturarv griber om sig
IS har gennem de seneste måneder tilintetgjort store dele af Iraks kulturarv ved at jævne religiøse bygninger og symboler med jorden

Obamas strategi mod IS modtages lunkent i USA
Den amerikanske præsidents tale om bekæmpelsen af Islamisk Stat modtages med forsigtigt bifald og skepsis i et krigstræt USA. Hvis amerikanske bomber dræber uskyldige civile i Syrien og Irak, kan det give IS mulighed for at opildne hele den sunni-muslimske verden mod USA, lyder advarsel.

Frygt får muslimer til at holde sig fra anti-IS-demonstration
En demonstration i Aarhus, hvor muslimer bliver opfordret til at tage afstand fra terrorgruppen Islamisk Stat, har svært ved at tiltrække deltagere. Muslimerne er bange for at blive overfaldet eller modtage hademails fra IS-tilhængere i Danmark, lyder det fra det muslimske miljø i byen

Tysk terrorcelle ville myrde antimuslimsk politiker
I denne uge åbnede retssagen mod de fire terrormistænkte i en specialsikret tilbygning til landsretten i Düsseldorf. Alle fire er anklaget for 22. december 2012 at have dannet en terroristisk forening, for ulovlig våbenbesiddelse og for at have aftalt mordet på Markus Beisicht, Pro NRW-formanden. Gruppen var i besiddelse af en liste over 28 Pro NRW-kandidater i Nordrhein-Westfalen, og man havde fremhævet ni af dem med rødt.

CIA tredobler vurdering af antallet af IS-krigere
Islamisk Stat (IS) kan mønstre mellem 20.000 og 31.500 krigere i Syrien og Irak. Det vurderer den amerikanske efterretningstjeneste CIA ifølge nyhedsbureauet AFP. Den nye vurdering er en kraftig opjustering i forhold til CIA’s tidligere estimat, der lød på cirka 10.000 krigere. Flere end 15.000 af IS-krigerne er kommet til Syrien og Irak fra andre lande, og 2.000 af dem er kommet rejsende fra vestlige lande, fortæller en anonym CIA-kilde til CNN.

10 talibanfolk anholdt for Malala-attentat
Den pakistanske skolepige Malala påkaldte sig Talibans vrede, fordi hun talte om pigers ret til uddannelse. Den pakistanske hær har anholdt 10 medlemmer af Taliban og tiltalt dem for forsøg på at dræbe den pakistanske skolepige Malala Yousafzai for to år siden i det nordvestlige Pakistan.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Rabbineren, der skal kæmpe for religionsfrihed
David Saperstein er den første ikke-kristne, der er indstillet til posten som USA’s ambassadør for religionsfrihed. David Saperstein, er en politisk liberal rabbiner, der har flere anholdelser bag sig. Ikke desto mindre vakte det udbredt begejstring i Washington, da præsident Barack Obama for nylig indstillede den 66-årige rabbiner til den prestigefyldte post.

Israels skarpeste soldater siger stop
I et brev til Israels militære og politiske ledelse nægter 43 soldater fra landets mest prestigefyldte efterretningsenhed »8200« at fortsætte reservetjeneste. »Vi, veteraner af 8200-enheden, tidligere og nuværende reservesoldater, erklærer at vi nægter at tage del i aktioner mod palæstinenserne og nægter at fungere som redskaber i udbyggelsen af den militære kontrol over de besatte områder,« står der i brevet. Det er første gang i Israels historie, at så mange soldater fra en efterretningsenhed nægter tjeneste.

USA og Israel tester ‘Arrow-2′ missil-forsvarssystemet
Det israelske forsvarsministerium har sammen med USA’s “Missil Defence Agency” testet en forbedret version af “Arrow-2″ missil-forsvarssystemet. Testen, der fandt sted i det centrale Israel i denne uge, havde til opgave at undersøge dette våbens muligheder. Iran menes at være i besiddelse af over 400 ballistiske missiler,der kan nå Israel, og Hizbollah har et arsenal af 100.000 raketter og missiler, som bringer Tel Aviv-området inden for rækkevidde.

Genopbygning af Gaza vil koste 7.8 milliarder dollars
Genopbygningen af Gaza-striben efter Israels krig mod Hamas vil koste 7.8 milliarder dollars, anslår Den palæstinensiske Myndighed (PA)

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Hjulene drejer hurtigere end forventet i Europa.
Industriproduktionen i eurozonen er steget med en procent i juli i forhold til samme måned sidste år. Det er primært på grund af god vækst i Tyskland, Spanien og Frankrig, at produktionen i eurozonen stiger. I Italien faldt produktionen med en procent.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development