13. September: Hvordan bliver man modig?

andagt Moses 13,09,15

HVORDAN BLIVER MAN MODIG?

I det syvende år fik Jojada mod til at indgå en pagt med hundredførerne Azarja, Jerohams søn, Ismael, Johanans søn, Azarja, Obeds søn, Ma’aseja, Adajas søn, og Elishafat, Zikris søn. (2Krøn 23:1)

Jojada er en troende præst i den onde dronning Ataljas regeringstid. Hun er eksponent for en forfærdelig afgudsdyrkelse, så Jojada har ikke haft det for nemt. Atalja var datter af den ugudelige dronning Jezabel fra Nordriget. Efter sin søns død har hun sat sig på tronen og fortsætter det onde spor. Syv år efter Atalja har snuppet regeringsmagten som rettelig hørte til Davids slægt, fik Jojada mod til at planlægge og udføre et kup mod hende. Der står ikke så meget om hvad han brugte de syv år på. Men resten af hans livsgerning giver et godt fingerpeg: Han grundfæstede det Davidiske kongedømme og førte overordnet set sine landsmænd tilbage til Gud. Mon ikke han har bedt og bedt så ozonlaget har været tyndslidt over Jerusalem i de syv år? Vi ved det ikke, men en sådan dåd udføres ikke uden Guds hjælp. Det mod det kræver får man kun hos Gud. Jojada FIK mod, står der. Og det var en Guds gerning han udførte – ergo kom modet fra Gud.

I vores liv kommer vi igen og igen til nogle svære opgaver og svære valg, hvis vi da ikke styrer uden om dem. Jojada styrerede ikke uden om. Siger vi javel når Gud giver os opgaver, giver han os også modet. Det, bedste vi kan gøre, er at bede Gud om klarhed over opgaven og dernæst om mod til at tage fat. Uanset om det handler om at starte en kristen børneklub i vores by, eller om at dele evangeliet med den person vi allerhelst ikke vil hånes af. Uanset hvad! Giver Gud os en opgave, giver han os også modet, hvis vi tager opgaven til os.

Bibellæseplan: 2Kor 8; 2Krøn 23; Job 42

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development