24. August: Søg Herren, jeres Gud

andagt Jørn 24,08,15

SØG HERREN, JERES GUD

Hengiv nu jeres hjerte og jeres sjæl til at søge Herren jeres Gud. Gå i gang med at bygge Gud Herrens helligdom, så Herrens pagts ark og Guds hellige kar kan føres ind i det hus, som bygges for Herrens navn.« (1Krøn 22:19)

David fik den tanke, at bygge et hus til Gud, som kunne være en værdig bolig for Gud. I første omgang støttede profeten Natan ham, men Gud talte til Natan, om at David ikke skulle gøre det, fordi han havde været en krigerkonge, som havde udgydt meget blod. Hans søn Salomo får opgaven i stedet for, fordi han ville være en fredens mand (som hans navn også betyder).

Det accepterede David, og han opfordrede Salomo til gå i gang med arbejdet i troskab mod Guds ord. David havde selv skaffet mange materialer til byggeriet og Salomo skulle selv skaffe mere.

Dernæst kommer Davids opfordring til Israels ledere, at de måtte hjælpe til med at få templet bygget. Det gør han med ordene: Hengiv nu jeres hjerte og jeres sjæl til at søge Herren jeres Gud.

David vidste godt det, som Salomo senere skrev i salme 127, at hvis ikke Herren bygger huset, arbejder bygmestrene forgæves. Det gælder helt konkret om Guds hus, templet. Men denne sætning bruges bl.a. også ved kirkelige vielse, for at minde om, at Guds velsignelse er vigtig, når der skal bygges hus og hjem og et godt forhold i et ægteskab. Men det gælder også i mange andre forhold i livet, at hvis det skal blive til velsignelse for en selv og andre, så må det ske i bøn til Gud om at han vil være med i det.

Så lad de ord, som David sagde til Israels ledere også være ord til os: Hengiv jeres hjerte og jeres sjæl til at søge Herren vores Gud.

Bibellæseplan: 1Kor 6; 1Krøn 22:2-23:32; Job 22

Lignende indlæg:

  • 30. August: Lige i værdi LIGE I VÆRDI Dog, i Herren er kvinden intet uden manden og manden intet uden kvinden; (1Kor 11:11) Dette afsnit fra vers 1 til 16 er der mange, som har svært ved at forstå, fordi man […]
  • 29. August: Visdom og forstand VISDOM OG FORSTAND Da sagde Gud til Salomo: »Fordi det var det, der lå dig på sinde, fordi du ikke bad om rigdom, formue og ære, ikke om dine fjenders død og heller ikke om et langt […]
  • 28. August: At være til hjælp for andre AT VÆRE TIL HJÆLP FOR ANDRE Du er sandelig til hjælp for ham, der er uden kraft, og til frelse for ham, der er uden styrke! (Job 26:2) Jobs svar til den ene sine tre venner, Bildad, […]
  • 27. August: Der er kun én Gud DER ER KUN ÉN GUD Men for os er der kun én Gud, Faderen; fra ham er alle ting, og vi til ham. Og for os er der kun én Herre, Jesus Kristus; ved ham er alle ting, og vi ved ham. (1Kor […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development