Flertal vil afskaffe blasfemiparagraffen

Står det til et politisk flertal i Folketinget, bør der ikke være en paragraf i Straffeloven, der forbyder spot og forhånelse af religioner. Det står klart, efter Enhedslisten d. 27/3 – 2017 fremsatte et lovforslag, der i al sin korthed lyder, at blasfemiparagraffen skal ophæves.

Selvom det endnu er uklart, om partiet får flertal til det konkrete lovforslag, lyder det nu fra et flertal i Folketinget, at blasfemiparagraffen bør afskaffes.

”Jeg har endnu ikke set det konkrete lovforslag. Men vores holdning er, at blasfemiparagraffen bør afskaffes. I et moderne samfund, der baserer sig på liberale frihedsrettigheder, skal der være plads til kritik af religioner,” siger Christina Egelund, retsordfører for Liberal Alliance.

På samme måde mener Dansk Folkeparti, De Konservative og De Radikale, at der er brug for et opgør med blasfemiparagraffen uden dog nødvendigvis at have afgjort, hvad de vil stemme til lovforslaget.

Kilde: Flertal vil afskaffe blasfemiparagraffen – Kristeligt Dagblad

Lignende indlæg:

  • Holocaust-betvivler vil være iransk præsident igen Irans tidligere præsident Mahmoud Ahmadinejad, der gentagne gange har gjort sig bemærket i Vesten for at kalde Holocaust for opspind, trodser landets åndelige leder og stiller op til […]
  • Jubilæumsfest Israel 70 århttps://www.youtube.com/watch?v=j2nCR6fmExI&feature=youtu.be Ordet og Israels fest d. 5.maj 2018 i anledning af, at Israel kan fejre 70 års jubilæum som genfødt nation.
  • DNPS26: Apostlens Gerninger 111 Apostlene og Brødrene overalt i Judæa hørte Tale om, at ogsaa Hedningerne tog imod Gudsordet. 2 Da saa Peter drog til Jerusalem, gik de af Omskærelsen i Rette med ham: 3 Du har […]
  • 26. Oktober: Kan Gud overtale mig? KAN GUD OVERTALE MIG? Du lokkede mig, Herre, og jeg lod mig lokke, du var mig for stærk, og du vandt. Dagen lang er jeg til latter, alle spotter mig (Jer 20:7) I slutningen af vort […]

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development