Religiøse foreninger får stadig ulovlige afslag

Tre år efter at kommunerne fik besked på ikke at forskelsbehandle religiøse foreninger, oplever disse stadig problemer med at få tilskud, de har ret til.

Der var glæde i kirkelige kredse, da daværende kultur- og kirkeminister Marianne Jelved (R) for tre år siden gav en opsang til kommunerne: Det er ulovligt at forskelsbehandle religiøse foreninger, skrev hun i et hyrdebrev, der blev udsendt i efteråret 2014.

Men tre år efter viser det sig, at de religiøse foreninger stadig kæmper med at få de tilskud til eksempelvis arrangementer, som de er berettiget til ifølge folkeoplysningsloven. Kun tilskud til forkyndelse kan nægtes støtte. Og selv hvis der synges en salme eller læses op af Bibelen, imens der laves andre aktiviteter som at lave lejrbål eller binde knob, kan der ikke nægtes tilskud til aktiviteten.

En rundspørge, som Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har foretaget, viser, at 4 ud af 20 af de religiøse foreninger under DUF’s paraply har haft udfordringer med at få tilskud siden 2014, selvom der var tale om kulturelle aktiviteter.

Det gælder Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Apostolsk Kirkes Børn og Unge, Missionsforbundets Børn og Unge samt Landsforeningen for Kristne Ungdomsforeninger. Dertil kunne Kristeligt Dagblad i begyndelsen af september fortælle, at Brovst Baptistkirkes Ungdomsforening havde samme kvaler.

TV 2’s afsløringer af, at muslimske foreninger i flere tilfælde har snydt sig til kommunale tilskud, fik i efteråret 2016 politikerne til at skærpe netop folkeoplysningsloven. Og det kan ifølge professor Bjarne Ibsen, der forsker i ungdomsforeningers samarbejde med kommuner, forklare, hvorfor religiøse foreninger har så svært ved at opnå de retmæssige tilskud.

Trods de religiøse foreningers stridigheder med kommunerne vil kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) ikke foretage sig yderligere.

Offentlig støtte til religiøse foreninger

  • Af folkeoplysningsloven fremgår det af paragraf 33, stk. 3, at ”aktiviteter for børn og unge af idébestemt, politisk og religiøs art skal sidestilles med anden folkeoplysende aktivitet for børn og unge”. Samtidig fremgår det af samme paragraf stk. 4, at der ikke kan ”ydes tilskud til aktiviteter, som har karakter af gudsdyrkelse eller kirkelige handlinger”.

Kilde: Religiøse foreninger får stadig ulovlige afslag – Kristeligt Dagblad

Lignende indlæg:

  • Udvalgt I Jesus Utallige gange i Efeserbrevet høre vi sætningen , I Ham, I Herren eller I Kristus. Brevet handler slet og ret om vigtigheden i at være i Jesus og leve livet i Ham. I denne forkyndelse […]
  • Værktøj til bibellæseren: Det Gamle Testamentes historie kort fortalt En god håndværker har godt værktøj. En bibellæser, der ønsker et godt udbytte, har også brug for godt værktøj. Et af de vigtige redskaber i bibellæserens værktøjskasse er historisk […]
  • 3. marts: Gud er min frelser GUD ER MIN FRELSER "Min sjæl er stille for Gud alene, min frelse (Frelser) kommer fra ham" (Sl 62:2) De fleste mennesker har alt for travlt til at være stille. Hele tiden er der fart […]
  • Retten til Liv: Da abort-tsunamien ramte Forleden hørte jeg det britiske, konservative parlamentsmedlem, lord Shinkwin, der er handicappet, udtale: ”Jeg har set skriften på væggen, mennesker med handicap står over for […]

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development