Deportation og fængsling af otte kristne iranere på Kærshovedgård

Dette er et opråb om, at nu må dette umenneskelige asyl-vanvid stoppe. Jeg troede ikke, det kunne blive værre for vores afviste asylansøgere på Kærshovedgård, men da tog jeg fejl. Inger Støjberg har igen demonstreret sin magt og holder sit løfte om, at gøre livet for beboerne »så utåleligt som muligt«.

1. Onsdag 4. april: På en meget hårdhændet måde kom politiet fra Nordsjælland om morgenen mellem kl. 8-9 og hev seks iranske mænd ud af deres værelser på Kærshovedgård. (To uger før hentede de to brødre) Deres mobiler blev inddraget som noget af det første. De fik ikke lejlighed til at pakke en taske med skiftetøj eller andet. (De har stadig ikke fået skiftetøj efter ni dage). En af dem ville umiddelbart ikke med og blev lagt i håndjern. De blev kørt til fængslet i Ellebæk.

2. I byretten i Hillerød i fredags måtte vores iranske venner ikke hilse på os for Kriminalforsorgen, selv om både dommeren og politiet (anklageren) gav tilladelse til det i et enkelt tilfælde. I det hele taget håndterede vagterne fra Kriminalforsorgen dem som farlige forbrydere – Det ville klæde dem at være bare en smule menneskelige!

3. Vores iranske venner fik ros af anklageren, fordi de har overholdt reglerne til punkt og prikke. De har opholdt sig på Kærshovedgård, som de skulle og har deltaget i alle politi-interviews. Men punktet »at ville samarbejde ift. til deres hjemsendelse« har de alle overtrådt. De vil ikke rejse tilbage. Ikke på et eneste tidspunkt blev der spurgt ind til, hvorfor de ikke rejser tilbage til deres hjemland.

Vi ved fra bibelcaféen i Bording, at de alle er kristne. De er kommet til tro og er blevet døbt i Danmark. Som de fleste vil vide, er der dødsstraf for konvertitter i Iran. Det er derfor indlysende, at de ikke tør rejse hjem. Det er uanstændigt, at der ikke tages hensyn til dette! Tænk, at vi i et såkaldt kristent land ikke give vores kristne brødre og søstre beskyttelse, men derimod gør alt hvad vi kan for at overgive dem til et regime – det iranske præstestyre – der ikke blot truer med fængsel, tortur og henrettelser, hvis man er konverteret fra Islam!

4. »Fremstillingen« på den iranske ambassade var der ingen i retssalen, der vidste noget om, udover at ambassaden har meldt ud, at den skal afvikles inden 15. april – Anklageren var helt blank. Vores venner fik ikke oplyst hvor, hvornår, hvordan og hvem, der skulle medvirke. En af de deporterede iranere har tidligere været til en lignende fremstilling ved den hemmelige iranske efterretningstjeneste. At man ikke engang kan forsikre dem om at få en advokat med på ambassaden og oplyse dem om, hvad »fremstillingen« indebærer, er under al kritik!! Det er mennesker, vi har med at gøre, som i forvejen lever under et alt for stort pres. De må ikke fremstilles på ambassaden under tvang, da de alle frivilligt har indvilget i at medvirke.

5. På Kærshovedgård blev nogle af deres værelser allerede rømmet fredag eller lørdag. Der har været personale inde og rode i deres personlige ejendele, hvilket er dybt krænkende. Hvorfor sker det, før sagen er afsluttet? Hvorfor denne magtdemonstration? De andre beboere er selvfølgelig meget berørte af situationen – det skaber frygt og giver dem stress, og de kan ikke sove om natten. Man kunne godt få den tanke, at nogle af beboerne på Kærshovedgård kunne overveje at forlade udrejsecenteret og gå under jorden.

6. Nu befinder de sig så i Ellebæk Fængsel uden at have gjort noget kriminelt her i Danmark. De må se hinanden tre gange om dagen under »frisk luft« af et kvarters varighed. De må ringe ud hver dag for egen regning (Deres mobiler er stadig inddraget) og få ét besøg om dagen. Man kan med besvær indsætte kontanter på deres konto – er pengene ikke hævet, inden de forlader fængslet, beholder fængselsvæsenet det resterende beløb. Deres personlige ejendele er ankommet til Ellebæk, uden at vores iranske venner kan få adgang til kasserne. De går stadig i det tøj, de stod i, da de forlod Kærshovedgård.

Jeg sidder tilbage og er meget oprørt og trist. De udviste asylansøgere lever pt. i et demokratisk land uden den mindste mulighed for at kunne påvirke deres egen fremtid, for de er frataget alle deres rettigheder. En af de deporterede iranere har levet på den måde siden 2006. Vil vi virkelig være det bekendt? Tænk, at der i det danske asylsystem er hjemmel til at sætte et menneskes liv på »stand-by« i 12 år eller mere! Er vi i Danmark ved at miste respekten for både menneskerettigheder, religionsfrihed og retssikkerhed? Vil vi være medvirkende til, at disse konverterede iranere sendes tilbage og henrettes, fordi de er blevet kristne i Danmark?

Lad os finde tilbage på sporet, så de demokratiske værdier ikke blot er fine ord, men noget, vi rent faktisk mener. Så vil vi kunne behandle alle mennesker – også den afviste asylansøger – med respekt og værdighed!

Af Anna Lisbeth Sonne,
Herning, lærer på Midtjyllands kristne Friskole og medarbejder i bibelcaféen i Bording

Kilde: aoh.dk

Lignende indlæg:

  • De var et lysende eksempel Margaret Windibiziri er død, 80 år gammel. Hun levede et rigt liv, hvor hun sammen med sin mand, den tidligere ærkebiskop David Windibiziri, fik lov at opleve Kristi Lutherske Kirke i […]
  • Iran øger støtte til Hamas efter krise Lederen af den islamistiske Hamas-bevægelse i Gazastriben siger, at det er takket være iransk støtte, at den palæstinensiske gruppe har kunnet øge sin militære kapacitet. »Iran er […]
  • Fred i Mellemøsten? – Esajas’ bemærkelsesværdige profeti Der er ikke meget i Mellemøsten i dag, der tyder på fred. Hverken internt i Syrien og Irak eller mellem Israel, palæstinenserne og de arabiske naboer. Den fredsproces, der begyndte […]
  • Lovsang: Jeg vil gi dig, o Herre, min lovsanghttps://www.youtube.com/watch?v=dvfGcwfj_8Y Jeg vil gi dig, o Herre, min lovsang. Forfatter og Komponist: Christer Hultgren. Valby bibelcamping 2016. 40 års jubilæum. Pianist: Søren Hjorth

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development