DR: Bibelafbrænding var kunst, koranafbrænding var had

Kristeligt Dagblad har talt med Anne-Marie Dohm, direktør i DR Danmark om DR2 Dagens behandling af sagen om blasfemiparagraffen. Her følger et uddrag:

Anne-Marie Dohm, DR2 Dagen undlod at vise den koranafbrænding, der lå til grund for tiltalen af en nordjysk mand for blasfemi, hvilket var emnet for udsendelsen. Hvorfor?

Det var fordi, selve handlingen i videoen ikke var særlig relevant. Vi ville diskutere blasfemiparagraffen, fordi den sjældent bliver anvendt i Danmark. Til den diskussion behøvede vi ikke dokumentation i form af en video fra Facebook.

Men burde dét, at paragraffen bliver anvendt så sjældent, netop ikke betyde, at seerne har interesse i at se, hvad der skal til, før det bliver rejst tiltale?

Når man viser noget på tv eller i andre medier, er det som journalist og redaktør nødvendigt at overveje, om man bliver spændt for en vogn. Om man går nogens ærinde i forhold til at lægge nogen for had for eksempel. Hvis man viser optagelser som denne, er der en risiko for, at man bliver spændt for sådan en vogn.

I viste til gengæld to eksempler, hvor blasfemiparagraffen tidligere har været på tale. Deriblandt en kunstners bibelafbrænding i 1997. Hvorfor har de kristne ikke samme krav på beskyttelse af deres religiøse følelser som muslimer?

Vores til- og fravalg i dette tilfælde har på ingen måde handlet om hensyn til muslimers følelser. Når vi viser kunstneren Søren Mosegaards kunstinstallation fra 1997, hvor han brændte en bibel, var det for at vise, at blasfemi- paragraffen har sin begrænsning. Her blev der ikke rejst tiltale.

Hvad er forskellen på koranafbrændingen og Søren Mosegaards bibelafbrænding, der gør, at I kun viser den ene af dem?

Søren Mosegaards bibelafbrænding var en kunst- installation, der inviterede til en debat om, hvad man kan, og hvad man ikke kan. Den havde ikke til formål at lægge kristne for had.

Læs fulde indlæg her: DR: Bibelafbrænding var kunst, koranafbrænding var had – Kristeligt Dagblad

Lignende indlæg:

  • Barn I Jesus Utallige gange i Efeserbrevet hører vi sætningen, I Ham, I Herren eller I Kristus. Brevet handler slet og ret om vigtigheden i at være i Jesus og leve livet i Ham. I denne forkyndelse […]
  • Soldater skal bevogte jødiske institutioner Fra i går (29. sep. 2017) skal soldater aflaste politiet, og det vækker blandede følelser hos Det Jødiske Samfund i Danmark. Det betyder blandt andet, at der kommer til at stå […]
  • Vidnesbyrd: Gud, du forstår ikke, din mor er jo ikke Jøde. I dag er Mitch Glaser leder for Chosen People Ministries (CPM), en stor international organisation, der arbejder på at bringe evangeliet til jøder i hele verden. Sådan har det ikke altid […]
  • Flere kirker vil tager afstand fra mission blandt jøderKristendommen blev for alvor først udbredt, da disciplen Peter ifølge Det Nye Testamente trådte frem foran Jerusalems jøder. Han prædikede om den opstandne Jesus, som var faret til […]

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development