Nåede Paulus til Spanien?

Nåede Paulus til Spanien

Spørgsmål:

Hvad sker der med Paulus efter sidste kapitel af Apostlenes Gerninger? Kom han nogen sinde til Spanien, som han planlagde? (Romerbrevet kapitel 15 vers 24)

Svar:

Med sikkerhed kan det ikke vides, hvad der skete med Paulus efter det fangenskab i Rom, som Apostlenes Gerninger slutter med, da Bibelen ikke siger noget direkte om det, men der er gode grunde til at antage, at han blev løsladt og drog ud på nye missionsrejser.

I hans breve til Timotheus og Titus forudsættes begivenheder i hans liv, som der ikke berettes om i Apostlenes Gerninger, således et ophold på Kreta. Det lykkedes ham sikkert også at gennemføre sin planlagte rejse til Spanien.

Andre oldkirkelige skrifter om Paulus

I det såkaldte Første Klemensbrev, som i år 96 blev skrevet fra Rom til menigheden i Korinth, hedder det om Paulus: “Efter at have belært den ganske verden om retfærdighed trængte han frem til Vestens yderste grænsemærker og aflagde så sit vidnesbyrd for herskerne; så forlod han omsider verden og drog til det hellige sted som et strålende forbillede på tålmod.” Der er næppe tvivl om, at “Vestens yderste grænsemærker” sigter til Den Pyrenæiske Halvø og “det hellige sted” er Himlen. Et lidt senere oldkirkeligt skrift (Muratoris Fragment) nævner forbigående “Paulus´ rejse fra Rom til Spanien” som noget, Lukas ikke har taget med i Apostlenes Gerninger, fordi han ikke selv var med på den rejse.

Paulus endte sine dage i Rom

Senere er Paulus igen blevet arresteret, formentlig i forbindelse med den store kristenforfølgelse, som kejser Nero iværksatte i år 64, da han skød skylden for Roms brand på de kristne. Alt tyder på, at Paulus endte sine dage i Rom, hvorfra han, med sin henrettelse for øje, skrev Andet Timotheusbrev. Overleveringen vil vide, at han sad i Det Mamertinske Fængsel ved Roms Forum (sammen med Peter), og at han blev henrettet ved halshugning et sted ved vejen til havnebyen Ostia.

Jo, én ting kan vi alligevel vide med sikkerhed om hans skæbne efter sidste kapitel af Apostlenes Gerninger: At han nu er sammen med Kristus i Himlen.

Kilde: Jesusnet

Poul Hoffmann

Lignende indlæg:

  • Hvilke jernvogne? Spørgsmål I Dommerbogen 1:19 og Josvabogen 17:16 er der omtalt nogle "jernvogne". Der står at Juda ikke kunne fordrive dem, der bor i slettelandet; "de havde nemlig jernvogne". Jeg er […]
  • Hvor lå Edens Have? Spørgsmål: Biblen siger, at gennem Edens Have løber en flod, der deler sig i to, der hvor den forlader Haven. De to floder skulle være Eufrat og Tigris, så vidt jeg har forstået. Dvs. […]
  • Taler Bibelen ikke om flere guder? Spørgsmål: Giver Bibelen ikke udtryk for Polyteisme? Hvofor er engle ikke guder? Godt nok er Gud "chefen" men englene har da også guddommellige evner. Er Satan ikke en gud? bare en ond […]
  • Blev lyset skabt før solen? Spørgsmål: Jeg fik et spørgsmål fra en af mine klassekammerater forleden. Han spurgte hvordan Gud kunne skabe lyset før han skabte solen og månen. Jeg vidste det ikke. Ved I […]
Tagged with:     , , ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development