11. August: Har jeg end ret

andagt eskild 11,8,15

HAR JEG END RET

“Ville Gud gå i rette med ham, kan han ikke svare på ét af tusind”, (Job 9:3)

Job hører vennernes beskyldninger, som går ud på, at Job selv er skyldig i sine lidelser. Han ved, at de ikke har ret, men hvad er så den rigtige forklaring? Han ved det ikke, men erkender, at der kan være mange; for det er jo kun Gud, som har al magt i himlen og på jorden, og som derfor kan gøre det, han vil, uden at vi små mennesker kan udgrunde det. Vi ville ikke engang kunne ‘svare på ét ud af tusind’, hvis Gud udfordrede os til at give ham et ret svar på fx lidelsens gåde. Når vi ikke engang kan det, hvordan kan mennesker som Jobs venner så tro, at de sidder inde med svarene?

Derfor siger han til vennerne: ‘Har jeg end ret (i, at synd ikke er årsag til mine lidelser), kan jeg dog ej svare, må (derfor) bede min dommer om nåde’, v. 15. Hvor er det tit, at vi overfor Guds storhed og almagt må erkende, at vi ikke kender svaret, og hvor er det vigtigt, at vi i så fald ikke forsøger at give vor næste et svar, som måske lyder logisk nok, men som bare ikke stemmer med det, der (også) står skrevet. I stedet skal vi gøre det samme, som Jobs venner gjorde i den første uge: De sad stille ved siden af ham og viste deres medfølelse, 2:13.

Job ved altså, at han er uskyldig, men ved, at han ved at forsvare sig (og Gud) kan komme til at sige noget, der er forkert. Derfor siger han: ‘Har jeg end ret, må min mund dog fælde mig’. Bibelen siger, at alle har syndet, og derfor har alle også brug for at bede om Guds nåde, som Job gjorde det.

Bibellæseplan: Rom 11:25-36; 1Krøn 1-2; Job 9

Lignende indlæg:

  • 20. December: Her er jeg HER ER JEG "Da svarer Herren, når du kalder; på dit råb er hans svar: Her er jeg", (Es. 58:9) Dette udsagn er et gennemgående tema i bibelen. Den almægtige Gud i himlen har aldrig lagt […]
  • 19. December: Bibelens kernebudskab BIBELENS KERNEBUDSKAB "Så siger den højt ophøjede, som troner evigt, hvis navn er 'Hellig': I højhed og hellighed bor jeg, hos den knuste, i ånden bøjede, for at kalde de bøjedes ånd og […]
  • 18. December: For vore øjne FOR VORE ØJNE "Dette er Gud Herrens ord, han, som har samlet Israels fordrevne. Jeg vil føje flere til dem, der allerede er samlet", (Es. 56:8) Denne tekst har jeg taget fra […]
  • 17. December: Gud er Gud GUD ER GUD "Som himlen er højere end jorden, er mine veje højere end jeres og mine tanker højere end jeres", (Es. 55:9) Vi vil ofte gerne forstå det, der sker omkring os, og alle har […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development