11. maj: De tiltrækkes af vores mangler

andagt Jón 11,05,15

DE TILTRÆKKES AF VORES MANGLER

“Mange samaritanere fra den by kom til tro på ham på grund af kvindens ord, da hun vidnede: »Han har fortalt mig alt, hvad jeg har gjort.« ” (Joh 4:39)

Det, at blive kristen, er det bedste, der er sket i mit liv. Derfor overvejer jeg tit, hvordan jeg kan få andre til at se det, jeg har set. Hvordan kan jeg overbevise ikke-troende om sandheden om evangeliet? Nogle gange tænker jeg, at hvis bare vi kristne, sådan for alvor tager os sammen, og viser os fra vores bedste side – så kan vi nok få lokket nogen over i vores båd. Hvis jeg bare var bedre til at tage kontakt til mine naboer, så ville de garanteret sikkert tage imod samme tro som mig. Hvis jeg bare var dygtigere, bedre…

Men sandheden er, at det, der for alvor gjorde indtryk på mig, da jeg selv begyndte at komme i kristne kredse, var at de var mennesker. Mennesker af kød og blod, med fejl, mangler og synd. Jeg så det ikke helt i starten. I begyndelsen var de helgener og engle. Men lidt efter lidt så jeg det. De havde fejl. De havde mangler. De havde synd. Og Jesus tilgav dem. Og Jesus tilgav mig.

Jeg tror sagtens mennesker kan blive tiltrukket af det kristne fællesskab, der jo er præget af evangeliet. Selvfølgelig er det gribende med et fællesskab, hvor folk holder af hinanden, og bærer hinandens byrder. Med det virkelig tiltrækkende, det er vores mangler. Det er vores synd. Altså, ikke det, at vi synder. Men at vi er syndere, og stadigvæk kristne. For det betyder jo, at der er plads til alle. Hvordan var det vækkelsen i Sykar begyndte? Ved at en åbenlys synder blev omvendt, på trods af, at Jesus vidste lige præcis hvad hun var for en.

Bibellæseplan: Joh 4:27-42; Dom 13; Sl 119:65-96

Lignende indlæg:

  • 4. Oktober: Paulus afskedshilsen PAULUS AFSKEDSHILSEN "Fred være med brødrene, og kærlighed og tro fra Gud Fader og Herren Jesus Kristus!" (Ef 6:23) Paulus har skrevet et mellemlangt brev til menigheden i Efesos. Han […]
  • 3. Oktober: Amnesti og fuld tilgivelse AMNESTI OG FULD TILGIVELSE "Jeg vender tilbage til mit sted, indtil de gør bod og søger mit ansigt. I deres nød vil de opsøge mig." (Hos 4:15) Hoseas profeterer om hvordan folket […]
  • 2. Oktober: Det er en synd at blive beruset DET ER EN SYND AT BLIVE BERUSET "Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden." (Ef 5:18) Jeg tilhørte på et tidspunkt et fantastisk […]
  • 1. Oktober: De græd over Jerusalem, og de græder over Danmark DE GRÆD OVER JERUSALEM, OG DE GRÆDER OVER DANMARK "Da jeg hørte disse ord, satte jeg mig ned og græd og sørgede i dagevis, mens jeg fastede og bad for himlens Guds ansigt." (Neh […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development