12. maj: Du er undværlig

andagt Jón 12,05,15

DU ER UNDVÆRLIG

“Da de to dage var gået, drog Jesus videre til Galilæa.” (Joh 4:43)

Hvordan ville vi reagere, hvis vores vidnesbyrd førte til, at 50-100 mennesker i løbet af en time, kom til tro på Jesus? Vi ville hoppe, juble og danse. Og dernæst ville vi sætte os ned, og lave planer for, hvordan det hele skulle køre videre. Og når alt var godt organiseret og sat på skinner, ville vi måske tage væk derfra igen. Jesus leder en hel landsby til tro, og så forlader han dem igen efter et par dage. Burde han ikke være blevet lidt længere? Burde han ikke have sørget for, at der var styr på en kirkeorganisation? Burde han ikke have efterladt Peter eller en af de andre, som kunne holde styr på vækkelsen?

Nu er Jesus, jo Jesus. Han er almægtig og ved hvad der vil ske. Den fordel har vi andre ikke. Jeg tror alligevel der er en pointe ved den her fortælling, som også siger noget ind i mit liv. Og det er: “Du er undværlig!” Ofte er det det modsatte, der er trøsten. At jeg er uundværlig. Men når det kommer til det her, er jeg rent faktisk undværlig. Gud vælger at bruge mig. Han udruster mig med evner og gaver. Men han er ikke afhængig af mig. Selv om jeg ikke magtede at styre og organisere. Selv om jeg vil forsøge på at tæmme Ånden, men ikke kunne. Så ville Gud stadigvæk have styr på det, og hans ord ville stadigvæk være fuldt virksomt.

Min opgave er ikke at være fantastisk og fuldkommen. Min opgave er at dele hans ord, hans vidnesbyrd. Se, dét er uundværligt: Evangeliet om ham.

Bibellæseplan: Joh 4:43-54; Dom 14-15; Sl 119:97-120

Lignende indlæg:

  • 4. Oktober: Paulus afskedshilsen PAULUS AFSKEDSHILSEN "Fred være med brødrene, og kærlighed og tro fra Gud Fader og Herren Jesus Kristus!" (Ef 6:23) Paulus har skrevet et mellemlangt brev til menigheden i Efesos. Han […]
  • 3. Oktober: Amnesti og fuld tilgivelse AMNESTI OG FULD TILGIVELSE "Jeg vender tilbage til mit sted, indtil de gør bod og søger mit ansigt. I deres nød vil de opsøge mig." (Hos 4:15) Hoseas profeterer om hvordan folket […]
  • 2. Oktober: Det er en synd at blive beruset DET ER EN SYND AT BLIVE BERUSET "Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden." (Ef 5:18) Jeg tilhørte på et tidspunkt et fantastisk […]
  • 1. Oktober: De græd over Jerusalem, og de græder over Danmark DE GRÆD OVER JERUSALEM, OG DE GRÆDER OVER DANMARK "Da jeg hørte disse ord, satte jeg mig ned og græd og sørgede i dagevis, mens jeg fastede og bad for himlens Guds ansigt." (Neh […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development