21. maj: Jeg kan stoppe når jeg vil…

andagt Daniel 21,05,15

JEG KAN STOPPE NÅR JEG VIL…

Jesus svarede dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: Enhver, som gør synden, er syndens træl. (Joh 8:34)

Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt folk sige: “Jeg kan stoppe når jeg vil”. Oftest om rygning, men også i andre sammenhænge. Vi bilder os ind at, vi har total kontrol over situationen og til enhver tid kan stoppe vores misbrug. Der er der heller ikke noget mere irriterende end når en eller anden bedrevidende begynder at belære os om hvordan vi skal leve vores liv. Men efter jeg læste dette vers, kom jeg til at tænke over hvordan jeg i forhold til synden minder om rygeren, der mener han/hun altid kan stoppe, ofte forsøger og sjældent lykkes mere end en uge af gangen. Sådan må jeg erkende at mit forhold til synden også er.

Siger jeg til mig selv, nu vil jeg lade være med for eksempel at bagtale, bekymre mig om penge eller begære de nye gadgets lykkes det måske godt i et stykke tid. Den med at bagtale holder måske cirka til fem minutter efter man er sammen med venner. Jeg bilder mig end at jeg er herre over synden, men i virkeligheden er jeg syndes slave og har derfor brug for Jesus – først og fremmet som Herre og Befrier. Jeg tror nogle gange vi, underbevist, kommer til at tænke på os selv som helten i vores liv og Jesus som side-kick, men i virkeligheden er Jesus helten og vi er offeret som bliver hjulpet.

Bibellæseplan: Joh 8:21-47; 1Sam 2:11-36; Sl 126

Lignende indlæg:

  • 24. maj: Fit for purpose FIT FOR PURPOSE De sagde til ham: »Du er helt igennem født i synd, og du vil belære os?« Så jog de ham ud. (Joh 9:34) Dette vers er farisærenes svar til vidnesbyrdet fra manden, som […]
  • 23. maj: Min skyld? MIN SKYLD? Hans disciple spurgte ham: »Rabbi, hvem har syndet, han selv eller hans forældre, siden han er født blind?« (Joh 9:2) Når vi bliver mødt af ondskab og modgang i hverdagen, […]
  • 22. maj: Min Far er stærkere end din… MIN FAR ER STÆRKERE END DIN... Jesus svarede: »Hvis jeg ærer mig selv, er min ære intet værd. Det er min fader, som ærer mig, ham som I siger om: Han er vores Gud; (joh 8:54) Verset er […]
  • 20. maj: Den livslange kamp DEN LIVSLANGE KAMP Jesus rettede sig op og sagde til hende: »Kvinde, hvor blev de af? Var der ingen, der fordømte dig?« Hun svarede: »Nej, Herre, ingen.« Så sagde Jesus: »Heller ikke […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development