23. maj: Min skyld?

andagt Daniel 23,05,15

MIN SKYLD?

Hans disciple spurgte ham: »Rabbi, hvem har syndet, han selv eller hans forældre, siden han er født blind?« (Joh 9:2)

Når vi bliver mødt af ondskab og modgang i hverdagen, tror jeg at de fleste af os kigger ind i os selv og prøver at finde en grund. Bliver jeg straffet af Gud eller sætter han min tro på prøve. Det er et helt centralt emne, der har optaget mange gennem tiden og som for mange nok er den største forhindring for troen på en god Gud, der ønsker fællesskab med os: Hvordan kan der være onde ting i verden hvis Gud er god og almægtig. Vi kan ikke komme gennem hele emnet på disse få linjer, men jeg vil prøve at give lidt forskellige indspark.

Lad os starte med at kigge på ondskab, som det efterfølgende vers afslører, bliver vi nogle gange ramt af ulykke for at Gud kan åbenbares gennem forløbet. Nogle gange er mødet med modgang for at prøve og styrke troen. Og sidst men absolut ikke mindst er der den meningsløse ondskab, som kommer fra djævelen og som vil ødelægge vores tro og nedbryde vores håb.

Jeg kan ikke komme med det gode svar til folk når de spørger om hvordan vi kan tro på en god Gud når der er så meget ondt i verdenen. Jeg kan kun påpege at verden ikke er fuldkommen, at vi mennesker er ikke fuldkomne og hverken ondskaben eller godheden er fuldkommen på denne side af dommedag. Min trøst, når denne verdens modstand møder mig, er at dette er det tætteste på helvede jeg kommer, fordi jeg har mit håb i Kristus.

Bibellæseplan: Joh 9:1-23; 1Sam 4-5; Sl 128

Lignende indlæg:

  • 24. maj: Fit for purpose FIT FOR PURPOSE De sagde til ham: »Du er helt igennem født i synd, og du vil belære os?« Så jog de ham ud. (Joh 9:34) Dette vers er farisærenes svar til vidnesbyrdet fra manden, som […]
  • 22. maj: Min Far er stærkere end din… MIN FAR ER STÆRKERE END DIN... Jesus svarede: »Hvis jeg ærer mig selv, er min ære intet værd. Det er min fader, som ærer mig, ham som I siger om: Han er vores Gud; (joh 8:54) Verset er […]
  • 21. maj: Jeg kan stoppe når jeg vil… JEG KAN STOPPE NÅR JEG VIL... Jesus svarede dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: Enhver, som gør synden, er syndens træl. (Joh 8:34) Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt folk […]
  • 20. maj: Den livslange kamp DEN LIVSLANGE KAMP Jesus rettede sig op og sagde til hende: »Kvinde, hvor blev de af? Var der ingen, der fordømte dig?« Hun svarede: »Nej, Herre, ingen.« Så sagde Jesus: »Heller ikke […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development