22. april: Gud som supermagt

andagt Niels 22,04,15

GUD SOM SUPERMAGT

Det skete, for at alle jordens folk skal vide, at Herrens hånd er stærk, og for at de altid skal frygte Herren jeres Gud. (Jos 4:24)

Prøv at se Gud som en supermagt. Det store land der beskytter et lille land mod sine fjender. En som man kan gemme sig bag og lade sig lede af. Supermagten får jo ikke rigtig noget ud af at hjælpe det lille land – for det lille land kan jo aldrig give det tilbage som det får.

I dagens tekst fra Jovsas bog hører vi hvordan Gud spreder Jordanflodens vand, så alle israelitterne kan gå igennem det. Hvordan det skaber frygt hos de folk hvis land de skal erobre. Og det er før israelitterne overhovedet er begyndt på deres kamp.

Men det var nok ikke kun de folk som skulle død for israelitterne, der var bange og frygtede Gud. Der var mange af israelitterne som helt sikkert var bange for Gud fordi han kunne gøre store undre. Også var fulde af tvivl om Gud nu ville give dem det land han havde lovet.

Jeg kan godt dele den frygt og tvivl. For vil Gud gribe ind i mit liv, lede mig på vejen – ja bane den for mig. Og vil han gøre det for dig?

Derfor kan jeg godt have brug for at se Gud som en supermagt som tager sig af lille dig og mig, selv om vi ikke fortjener det. En far som ser mig når det er svært og alt ser uoverskueligt ud, når jeg tvivler og ikke ved hvad der er rigtig og forkert. Der tager Gud mig i hånden og siger: ”Mit barn, jeg er her kun for dig, også når du ikke ser mig, føler jeg er væk eller er bange.”

Det eneste vi skal gøre er at tro og stole på Gud!

Bibellæseplan: Luk 18:18-43; Jos 3:1-5:1; Sl 105:26-45

Lignende indlæg:

  • 26. april: Se ikke ned! SE IKKE NED! Men Herren sagde til Josva: »Vær ikke bange (Jos 11,6A) Der en restaurant et sted som ligger højt oppe på et bjerg. Det helt speciale ved denne restaurant er at gulvet er […]
  • 25. april: Det umulige sker! DET UMULIGE SKER! Solen blev stående midt på himlen, og den tøvede næsten en hel dag med at gå ned. Aldrig, hverken før eller siden, har Herren hørt et menneskes bøn, som denne dag! […]
  • 24. april: Sivende vand SIVENDE VAND Mændene i Aj slog seksogtredive af dem ihjel. De forfulgte dem fra byporten til stenbruddene og huggede dem ned på skrænten. Da mistede folket modet; det sivede bort som […]
  • 23. april: Vil du have en sportsvogn – den er gratis VIL DU HAVE EN SPORTSVOGN – DEN ER GRATIS! Nu skal alle I krigere i seks dage gå rundt om byen én gang om dagen. Syv præster skal bære syv vædderhorn foran arken. Men den syvende dag […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development