3. December: Trofast og retfærdig

andagt nicki 02,12,15

TROFAST OG RETFÆRDIG

Hvis vi bekender vore synder, er han trofast og retfærdig, så han tilgiver os vore synder og renser os for al uretfærdighed (1Joh 1:9).

Dagens vers er ét af de vers, jeg ofte vender tilbage til, der bestandigt er at finde i mit bønsliv, og som jeg taknemligt klynger mig til. Og kære læser, jeg har svært ved at se, hvordan jeg skulle kunne andet?

I det forgående vers skriver apostlen Johannes: ”Hvis vi siger, at vi ikke har synd, fører vi os selv på vildspor, og sandheden er ikke i os” (1Joh 1:8). Johannes siger ikke, ’Hvis vi siger, at vi ikke har syndet’, nej, han siger, vi ’har synd’ Min sørgelige virkelighed er ikke så meget, at jeg synder, men at jeg har synd, at synden er min. At synden er noget, jeg ikke kan komme af med, medmindre én vil tage den fra mig.

Der er ikke noget, jeg ønsker mere, end at være trofast overfor Gud og vandre retfærdigt blandt mine medmennesker, men jeg finder simpelthen, at jeg dagligt fejler og kommer til kort, at jeg vandrer i egne valg i stede for i Hans. Derfor finder jeg trøst i det livets ord: ’Hvis jeg bekender mine synder’. Hvis jeg overgiver mig til Guds ord, når jeg lader ham tale til mit hjerte om min synd og uretfærdighed, så opdager jeg det vidunderligste: Jesu trofasthed og retfærdighed.

Da kan jeg fjerne mine øjne fra mig selv og mit bedrageriske hjerte og fæstne dem på Guds frelse. Den ligger nemlig ikke i mig selv, og hvad jeg formår eller ikke formår. Nej, den hang på korset og blev stadfæstet på tredje dagen med magt og vælde.

Gud ske tak og lov for Jesu trofasthed og retfærdighed. Han er tilgivelse for vore synder og renselse for al vor uretfærdighed.

Bibellæseplan: 1Joh 1; Es 41; Ez 2-3

Lignende indlæg:

  • 31. December: Godt Nytår GODT NYTÅR Herren Jesu nåde være med alle (Åb 22:21)! Så er vi kommet til årets sidste dag og dermed også den sidste andagt i denne serie. I morgen begynder noget nyt, et nyt år. En ny […]
  • 30. December: Guds løfte til David GUDS LØFTE TIL DAVID Salig og hellig er den, der har del i den første opstandelse; dem har den anden død ingen magt over, men de skal være Guds og Kristi præster og være konger med ham […]
  • 29. December: Gud skal du tilbede GUD SKAL DU TILBEDE Jeg faldt ned for dens fødder for at tilbede den, men den sagde: »Nej! Jeg er kun tjener som du og dine brødre, der holder fast ved Jesu vidnesbyrd. Gud skal du […]
  • 28. December: Din sjæls begær DIN SJÆLS BEGÆR Den frugt, som din sjæl begærede, har du mistet, og alt det prangende og pragtfulde har du tabt, ingen skal kunne finde det mere (Åb 18:14). Den store skøge vi hørte om […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development