30. april: Det står fast

andagt Gummesen 30,04,15

DET STÅR FAST

”Ikke ét af alle de gode ord, Herren talte til Israels hus, faldt til jorden; alt gik i opfyldelse.” (Jos 21:45)

Det var et løfte mere end 400 år gammelt som Gud opfyldte da han lod Israel få Kana’ans land. Løftet blev givet til Abraham da Gud indgik omskærelsespagten med ham, hvor han sagde: ”… Hele Kana’an vil jeg give dig og dine efterkommere til evig ejendom, og jeg vil være deres Gud.” 1Mose 17:8

Israels folk har været på vandring i ørkenen igennem mange år og Josva er nu færdig med at fordele landet imellem folket. Verset lige inden fortæller hvordan Herren skaber fred for Israels folk ved at give folkene i Israels hånd, så ingen kan holde stand i mod dem.

Troen på Guds løfter har gået op og ned for Israelitterne, mens de vandrede i ørkenen. De har flere gange vendt sig mod Moses og mod Herren og har trodset løftet om at ville overholde Guds bud indtil flere gange.
Deri ligger forskellen på Guds løfter og på vores løfter som mennesker. Jeg tror du kender det ligeså godt som jeg, at mennesker svigter. Vi er ikke perfekte nogen af os og derfor oplever vi at svigte og blive svigtet. Men når Herren taler et løfte så står han fast på det, indtil han har ført det ud i livet også selvom der, som i dette tilfælde er gået mere end 400 år fra han gav løftet første gang.

Når Gud lover ved sit eget navn at han vil holde et løfte, så er der ingen ved siden af ham, og ingen anden end ham der kan opfylde det. Derfor må vi tro at det er sandt når Jesus siger: ”Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende!” Matt 28:20

Bibellæseplan: Luk 23:1-25; Jos 20-21; Sl 110

Lignende indlæg:

  • 3. maj: Ja, jeg lever JA, JEG LEVER ”Se på mine hænder og fødder – det er mig. Føl på mig og se; en ånd har ikke kød og knogler, som I ser, jeg har.” (Luk 24:39) Jeg er et af de mennesker, som ind i mellem […]
  • 2. maj: Klippen som aldrig rokkes KLIPPEN SOM ALDRIG ROKKES ”Han frygter ikke budskab om ulykke, hans hjerte er trygt i tillid til Herren” (Sl 112:7) Måske har du oplevet at stå overfor en stor ændring i livet som kan […]
  • 1. maj: Hvis du i dit hjerte tror HVIS DU I DIT HJERTE TROR Og han sagde: ”Jesus, husk mig når du kommer i dit rige” (Luk 23:42) I midten hænger Jesus. De 2 andre er forbrydere, er blevet dømt for det de har gjort. […]
  • 29. april: På mine knæ bliver jeg stærk PÅ MINE KNÆ BLIVER JEG STÆRK Og han fjernede sig et stenkast fra dem, faldt på knæ og bad: Fader, hvis du vil så tag dette bæger fra mig. Dog ske ikke min vilje, men din. (Luk […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development