31. August: Mere end brød og vin

andagt nicki 31,08,15

MERE END BRØD OG VIN

For hver gang I spiser dette brød og drikker bægeret, forkynder I Herrens død, indtil han kommer (1Kor 11:26).

Teksten taler om nadveren, derfor må vi kort se på, hvad der ligger i den.

For det første står nadveren som en profetisk opfyldelse af påskemåltidet, der skal ”overholdes som en forordning for jer og jeres børn til evig tid” (2Mose 12:1-51).

For det andet er selve bægeret en ny pagt ved Jesu blod (1Kor 11:25). Tager du imod denne pagt?

For det tredje er nadveren fælleskab; fælleskab med Kristi blod og legeme og fælleskab med kirken. Hans legeme: ’for vi får alle del i det ene brød’ (1Kor 10:16-18).

For det fjerde er nadveren et mindemåltid. Vi deltager ’til ihukommelse af Jesus’. Vi mindes, hvad han har gjort for os; at han er vores sande påskelam, der døde for vore synder, så at når vi er mærket af hans blod, vil dødsenglen gå os forbi.

For det femte er nadveren forkyndelse: ”For hver gang I spiser dette brød og drikker bægeret, forkynder I Herrens død, indtil han kommer”, som dagens vers siger. Nadveren taler altså om, at Herren er død, men også om, at han kommer igen. Kristus er ofret én gang for at bære manges synder og vil anden gang komme til syne, ikke for syndens skyld, men for at frelse dem, som venter på ham (Heb 9:28).

For det sjette taler nadveren om domsfældelse: ’For den, der spiser og drikker uden at agte på legemet, spiser og drikker sig en dom til’ (1Kor 10:14-22 & 11:27-34). Her ligger noget vigtigt gemt som flertallet af kirker fortier, og det er alvorligt.

For det syvende er nadveren profetisk; den bærer i sig løftet om det himmelske måltid. Efter de såkaldte indstiftelsesord sagde Herren: ”Fra nu af skal jeg ikke drikke af vintræets frugt, før den dag jeg drikker den som ny vin sammen med jer i min faders rige” (Matt 26:29).

Bibellæseplan: 1Kor 11:17-34; 2Krøn 5:2-14; Job 29

Lignende indlæg:

  • 31. December: Godt Nytår GODT NYTÅR Herren Jesu nåde være med alle (Åb 22:21)! Så er vi kommet til årets sidste dag og dermed også den sidste andagt i denne serie. I morgen begynder noget nyt, et nyt år. En ny […]
  • 30. December: Guds løfte til David GUDS LØFTE TIL DAVID Salig og hellig er den, der har del i den første opstandelse; dem har den anden død ingen magt over, men de skal være Guds og Kristi præster og være konger med ham […]
  • 29. December: Gud skal du tilbede GUD SKAL DU TILBEDE Jeg faldt ned for dens fødder for at tilbede den, men den sagde: »Nej! Jeg er kun tjener som du og dine brødre, der holder fast ved Jesu vidnesbyrd. Gud skal du […]
  • 28. December: Din sjæls begær DIN SJÆLS BEGÆR Den frugt, som din sjæl begærede, har du mistet, og alt det prangende og pragtfulde har du tabt, ingen skal kunne finde det mere (Åb 18:14). Den store skøge vi hørte om […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development