6. November: Han fører min sag

andagt eskild 06,11,15

HAN FØRER MIN SAG

“Jeg vil spejde efter Herren, jeg bier på min frelses Gud; min Gud vil høre mig”. (Mika 7:7)

Af sammenhængen er det tydeligt, at Mika har været ude i en krise, og var faldet. Han siger, at han har syndet, men fortæller ellers ikke nærmere om sin situation, men det er heller ikke så væsentligt. Det, der betyder noget er, at han vidste, hvem han skulle rette sit blik imod for at få hjælp, i vished om, at han ville blive bønhørt. Han er så sikker, at han straks derefter siger til sin fjende, som også er vores (og Guds) fjende: “Glæd dig ikke over mig, min fjende! Thi jeg faldt, men står op; om jeg end sidder i mørke, er Herren mit lys”. Han vidste godt, at han ikke selv kunne rejse sig; det var jo netop derfor, at han havde bedt Gud om hjælp, og spejder efter bønnesvar.

Mika vidste det, vi også ved: Herren er mit lys! Det er ham, der viser os vejen ud af mørket. I NT åbenbarer Jesus sig som dette lys. Lyset står i modsætning til den mørke, som er i verden, og som kommer fra djævelen, og derfor står der om Jesus, at ‘lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det’. Derfor ved vi, at uanset, hvad djævelen forsøger at gøre ved os, og friste os med, og som måske resultere i, at vi falder, så ved vi også, at Herren er mit lys, og vil i sin nåde rejse os igen.

Lige efter vidner Mika om ham og siger, at ‘han strider for mig (ordret: fører min sag) og skaffer mig ret’. Det er vidunderlige ord om vor frelser, som kom til jorden for at gøre netop dette. Vi kan ikke selv bekæmpe djævelen, eller synden, der bor i os, men det, vi ikke kunne, det gjorde Jesus, da han ved sin sejr på Golgatas kors fjernede al vor synd og skyld, og overvandt al mørkets magt.

Bibellæseplan: Heb 1; Jer 41-42; Mika 7

Lignende indlæg:

  • 20. December: Her er jeg HER ER JEG "Da svarer Herren, når du kalder; på dit råb er hans svar: Her er jeg", (Es. 58:9) Dette udsagn er et gennemgående tema i bibelen. Den almægtige Gud i himlen har aldrig lagt […]
  • 19. December: Bibelens kernebudskab BIBELENS KERNEBUDSKAB "Så siger den højt ophøjede, som troner evigt, hvis navn er 'Hellig': I højhed og hellighed bor jeg, hos den knuste, i ånden bøjede, for at kalde de bøjedes ånd og […]
  • 18. December: For vore øjne FOR VORE ØJNE "Dette er Gud Herrens ord, han, som har samlet Israels fordrevne. Jeg vil føje flere til dem, der allerede er samlet", (Es. 56:8) Denne tekst har jeg taget fra […]
  • 17. December: Gud er Gud GUD ER GUD "Som himlen er højere end jorden, er mine veje højere end jeres og mine tanker højere end jeres", (Es. 55:9) Vi vil ofte gerne forstå det, der sker omkring os, og alle har […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development