Adskillige dræbt ved eksplosioner i to kirker i Egypten

Adskillige mennesker er søndag blevet dræbt i eksplosioner ved to forskellige kirker i Egypten.

Seneste melding søndag aften lyder på i alt 43 dræbte.

27 mennesker blev dræbt, og 78 såret ved en eksplosion i St. George Church i den egyptiske by Tanta i Nildeltaet, oplyser det egyptiske sundhedsministerium.

Kun et par timer senere kom der meldinger om en anden eksplosion foran Saint Marks Cathedral i Alexandria. Det var en selvmordsbomber, der stod bag eksplosionen, oplyser egyptisk politi.

Først var der meldinger om to dræbte ved denne eksplosion. Det egyptiske sundhedsministerium oplyser senere, at 16 mennesker blev dræbt, hvoraf tre var politibetjente. Yderligere 41 meldes såret.

Islamisk Stat har påtaget sig skylden for de to angreb via nyhedsbureauet Amaq, der ofte bringer IS-erklæringer, skriver AFP. Det er ikke bekræftet fra officielt hold.

Egyptens kristne samfund har været mål for et stigende antal angreb siden 2014, hvor Islamisk Stat spredte sig ud over regionen fra Syrien og Irak og angreb religiøse mindretal med voldsom brutalitet.

Koptere bliver jævnligt angrebet af muslimske naboer, som stikker ild til deres hjem og deres kirker. Baggrunden for angrebene er ofte et forhold mellem en muslim og en kristen eller bygning af en ny kirke.

Kilde: Adskillige dræbt ved eksplosioner i to kirker i Egypten – Afrika – International

Lignende indlæg:

  • Den skjulte skat ”Himmeriget ligner en skat, der lå skjult i en mark; en mand fandt den, men holdt det skjult, og i sin glæde går han hen og sælger alt, hvad han ejer, og køber den mark.” Matt […]
  • Løst og fast om bibelen I denne udgave af Fredag 22, har Nicki Andersen, forfatter Poul Hoffmann i studiet, hvor de vil tale om den bibelske kanon, videnskab, darwinisme, dinosaurerne, bibelsyn, Gudssønner og […]
  • WIE97: Titusbrevet 11 Paulus, Guds tjener, Jesu Kristi apostel, [[udsendt for at føre]] Guds udvalgte til tro og kundskab om Den Sandhed, Som hører gudsfrygten til, 2 til håbet om evigt liv, som det fra […]
  • Svigagtighed ved en kamp “for” Palæstina som meget mere ligner en kamp mod Israel Skal Danmark blive nation nummer 135, der anerkender Palæstina som selvstændig stat med udgangspunkt i 1967-grænserne? Det mener Mellemfolkeligt Samvirke (MS), som har gang i en stor […]

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development