De tre Israelske teenagere myrdet

image

Efter mere end to ugers eftersøgning, har den israelske hær fundet ligene af de tre israelske teenagere under en bunke sten på en åben mark mellem Haluhul og Beit Kahil. Israel påstår, at det var Hamas-terrorister der kidnappede drengene fra en rasteplads syd for Bethlehem den 12. juni.

Straks efter at de var blevet identificeret, fik familierne den sørgelige besked. Premierminister Benjamin Netanyahu ringede til de tre familier og kondolerede.

Billedet viser den ambulance, der kørte ligene af de dræbte teenagere hjem.

Billedet viser den ambulance, der kørte ligene af de dræbte teenagere hjem.

Ligene blev fundet i går aftes omkring kl. 17, på en mark i Wadi Tellem mellem de palæstinensiske byer Halhul og Beit Kahil lige nord for Hebron. Ligene var skjult af sten og dækket med lidt buskads. De blev fundet af en frivillig, som var tilknyttet en hærenhed, der var en del af eftersøgningen i området. De frivillige var en del af Kfar Etzion-feltskolen og eksperter i områdets topografi.

Straks efter at de var blevet identificeret, fik familierne den sørgelige besked. Premierminister Benjamin Netanyahu ringede til de tre familier og kondolerede.

Palæstinensiske arabere angreb IDF ambulancen, som fragtede ligene af de tre israelske teenagere ud af området, ved at kastede sten og maling på den, men chaufføren mistede heldigvis ikke kontrollen.

Fra midt på eftermiddagen i dag bliver ligene af de tre myrdede israelske teenagere begravet. Det skriver den israelske avis, Ha’aretz.

Der vil være individuelle begravelsesceremonier for hver af de tre unge mænd. Sidst på eftermiddagen vil israelerne blive stedt til hvile side om side på samme begravelsesplads.

Forløbet?

De tre teenagere – Gilad Shaar, 16, Eyal Yifrach, 19, og Naftali Frankel, 16 var for 18 dage siden på vej hjem fra Mekor Haim-skolen i Gush Etzion-blokken for at holde weekend. Én af drengene, Frankel, havde amerikansk-israelsk dobbelt statsborgerskab; hans familie er fra Brooklyn i New York.

Det lader til, at de tre teenagere blev samlet op af to gerningsmænd i en Hyundai i35, hvor det gik op for dem, at de var i undertal. Det er, ifølge sikkerhedsstyrker, derfor bortførelsen blev til mord.

Da det gik op for en af de tre unge, at han ikke sad i et uskyldigt israelsk køretøj, lykkedes det ham at ringe til politiet. Da bortførerne opdagede, at der var blevet ringet, skød de de tre teenagere på bagsædet af bilen.

Det lader til, at kidnapperne kørte videre i omkring 10 minutter, før de skiftede køretøj. De efterlod deres Hyundai i35 og satte den i brand. Derefter flyttede de ligene over i et andet køretøj og kørte over i nærheden af marken i Halhul-området, hvor de tre lig blev bundet og begravet. Eftersøgerne fandt ligene af de tre få kilometer fra gerningsstedet.

Den israelske nation var rystet, da bortførelsen af blev kendt for 18 dag siden.

Operation “min broders vogter”

Israels eftersøgning, Operation Min broders vogter, satte hårdt ind i kampen om at finde de tre forsvundne drenge. En indsats, der kostede fem palæstinensere livet.

På et tidspunkt var der ikke mindre end 10 Israelske bataljoner i området. Sikkerhedsstyrker anholdte i hundredevis af palæstinensere og mistænkte Hamas-medlemmer på Vestbredden og forhørte dem i en kæmpemæssig indsats for at finde og redde de unge mænd.

IDF, den israelske hær, undersøgte 2.216 hjem på Vestbredden.

I mellemtiden affyrede terrorister i Gaza omkring 40 raketter mod Israel, og luftvåbnet reagerede med 13 luftangreb som svar.

Allerede tidligere mandag havde den israelske hær sendt store styrker til området omkring Halhul. Det tyder på, at Israel havde fået efterretningsoplysninger om, at de kidnappede måske kunne befinde sig i dette område. Sent mandag aften bekræftede den interne sikkerhedstjeneste Shin Bet, at det var efterretningsoplysninger, der førte til eftersøgningen netop her.

Shin Bet fastslog også, at det mindre end 24 timer efter kidnapningen var fastslået, hvilke to Hamas-folk, der var hovedmænd i sagen. I torsdags offentliggjorde Israel navne og fotos af de to eftersøgte, som stadig ikke er pågrebet.

Shin Bet, fortsætter sine efterforskninger for at fange de to Hamas-gerningsmænd, Marwan Kawasme og Amar Abu Aysha, som begge er fra Hebron, samt alle de, der menes at være involverede i bortførelsen.

Hærens radio meddelte om mindre sammenstød i aftes med palæstinensere i Hebron samt området omkring Halhoul, syd for Bethlehem. Politiet og andre sikkerhedsstyrker er i færd med at blokere vejene mellem de to palæstinensiske områder.

Hamas’ ledelse i Gaza er, ifølge palæstinensiske kilder, gået under jorden i frygt for et israelsk luftangreb som reaktion på fundet af ligene, samt de sidste to ugers spredte raketangreb i de sydlige områder.

Reaktioner

Vestlige ledere har siden fundet af de tre lig stået i kø for at fordømme drabene.

– USA fordømmer i de stærkest mulige vendinger denne meningsløse terrorhandling imod uskyldige unge, lyder det blandt andet i en meddelelse fra USA’s præsident, Barack Obama.

FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, håber, at israelere og palæstinensere vil arbejde sammen om at finde de skyldige. – Denne forfærdelige handling begået af fredens fjender har til formål at skabe splid og mistillid og at udvide konflikten. Det må ikke lykkes, siger han.

Også Frankrigs præsident, François Hollande, Storbritanniens premierminister, David Cameron, og Vatikanet har fordømt drabene.

Det israelske sikkerhedskabinet blev indkaldt til møde klokken 21.30. Inden mødet sagde premierminister Netanyahu, at Hamas er skyldig i forbrydelsen og vil komme til at betale dyrt for den.

Mange forventer, at den israelske hær vil forsøge at ramme Hamas med et hårdt slag, efter at det er blevet klart, at de tre teenagere er blevet dræbt med koldt blod.

Men der er også spænding om, hvordan det Palæstinensiske Selvstyre vil reagere. Selvstyrepræsident Mahmoud Abbas har fordømt kidnapningen i hårde vendinger. Problemet er bare, at Selvstyret for mindre end en måned siden fik en ny samlingsregering, der er sammensat i samarbejde mellem Fatah og Hamas. Det sætter Abbas i en yderst vanskelig situation.

Mustafa Barghouti, der er parlamentsmedlem i det Palæstinensiske Selvstyre mener, at det er Israels egen skyld, at tre forsvundne, israelske teenagedrenge nu er fundet døde fordi de unge befandt sig på et ”ulovligt besat” område. – Bosættelser er ulovlige, og drengene burde ikke have været der. Dette apartheid-system bør slutte, siger Barghouti til CNN.

Bed om fred for Jerusalem: Gid de, som elsker dig, må leve trygt (Sl 122:6)

Kilder:

http://denkorteavis.dk/2014/yvette-om-de-tre-draebte-teenagere/

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/07/01/0701065604.htm

http://www.ordetogisrael.dk/nyheder.php?action=laesnyhed&id=3691

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/07/01/093146.htm

http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/pa-arabs-attack-idf-ambulance-carrying-teens-bodies/2014/07/01/

http://politiken.dk/udland/ECE2331372/myrdede-israelske-teenagere-begraves-i-eftermiddag/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Lignende indlæg:

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development