Er Bibelen virkelig Guds ord?

FIRE FARLIGE MÅDER AT LÆSE BIBELEN PÅ:
1) Der hvor traditionen står over Bibelen. Dvs., der hvor Bibelens klare tale afhænger af, hvad kirkens lederskab siger. (Sådan læses og forstås Skriften bl.a. i den romersk katolske kirke.)
2) Der hvor man ignorerer traditionen, kirkens historie og kirkens lederskab. I stedet læser man den på helt nye måder. Dvs., en eller flere har siddet og studeret i Skriften, og så er de blevet overbevist om et eller andet, som aldrig har været Skriftens og kirkens lære. Og nu påstår de, at de har fundet de vise sten. (Sådan læses og forstås Skriften bl.a. i sekterne.)
3) Der hvor ‘jeg’ i praksis står over Skriften. Skriften læses og forstås overvejende på baggrund af, hvad jeg oplever, at den taler til mig. (Sådan læses og forstås Skriften af mange moderne protestanter.)
4) Endelig er det dem, der sætter tidsånden over Skriftens ord. Man læser og forstår Bibelen som en gammel bog, der fortæller hvad de gamle troede og tænkte. I dag er det vigtigt, siger de, at vi læser og forstår den i lyset af vores moderne forståelser. (Sådan læses og forstås Skriften af mange liberale kulturkristne.)

DEN GODE MÅDE AT LÆSE BIBELEN PÅ:
1. “Et skriftsted skal altid forstås i dens ligefremme, naturlige og bogstavelige forstand, medmindre der er noget i selve teksten eller i konteksten, der tydeligt indikerer, at den skal forstås billedligt.”
2. “Et skriftsted må aldrig rives ud af dens sammenhæng, men skal læses i forbindelse med det, der går forud og det, der følger efter.”
3. “Skriften skal tolkes af Skriften. De dunkle steder skal læses i lyset af de mere tydelige steder, der omhandler det samme emne.”
4. “Vi kan aldrig være helt sikre på, at en lære er skriftligt funderet, før vi har undersøgt og sammenlignet alt det, som Ordet siger om emnet.”

Jón Poulsen

Kilde: Den Evangeliske Lære

Lignende indlæg:

  • Skabelsen – Kan 1 Mosesbog 1 og 2 forenes med videnskaben? https://www.youtube.com/watch?v=C_7yM81pejU&fbclid=IwAR35MsWw94Od9DUC8bis98-owrvR3M-xxQSpRo2fxAwI_frxIaJlNhNzHdA 1 Mosebog kapitel 1 og 2 indeholder bibelens skabelsesberetning. […]
  • Maria, Guds moder og vores trosforbillede #luthersk vs #katolsk https://www.youtube.com/watch?v=hfEIKreJjT8 Jomfru Maria er noget helt særligt i den kristne kirke. Nogle kirker ophøjer hende dog for meget - andre alt for lidt. Men hvad er hendes […]
  • Hvem er Gud? #treenigheden https://www.youtube.com/watch?v=0YkuN-TDAGA De fleste lutherske menigheder i Danmark har fem bekendelsesskrifter, som sammen med Bibelen, danner grundlaget for læren. Bibelen står […]
  • Udvælgelse og forudbestemmelse https://www.youtube.com/watch?v=MRjDzLA7YHk Den Evangeliske Lære: Udvælgelse og forudbestemmelse #prædestinationslære Vi er frelst af nåden alene. Det vil sige, at vi intet […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development