Forsker sagsøger universitet, der har fyret ham, fordi hans opdagelse understøtter Kreationisme.

triceratops
En videnskabsmand har anlagt sag mod California State University, Northridge, fordi han efter eget udsagn er blevet fyret pga. hans religiøse synspunkter, efter at han opdagede blødt væv på et triceratops fossil,* der støttede hans kreationistiske synspunkt.

Mark Armitage, en tidligere forsker ved CSUN i Los Angeles, blev opsagt efter at han angiveligt opdagede det største triceratops horn nogensinde udgravet ved Hell Creek Formation udgravningen i Montana, ifølge advokat Brad Dacus, der har indgivet retssagen.

“..Nogle kreationister, ligesom [Armitage], mener, at Triceratops knoglerne højst er 4000 år gamle. [Armitages] forskning gav nyt liv til hans opfattelse, om at disse dinosaurer strejfede rundt på jorden for relativt nylig,” fastslog klagen indgivet mod CSUN bestyrelse ifølge CBS News.

Videnskabsmandens resultater, som påviser, at dinosaurerne levede på jorden for kun tusinder af år siden snarere end at havde været uddøde i 60 millioner år, blev offentliggjort i juli 2013 i et peer-reviewed videnskabeligt tidsskrift.

“At fyre en medarbejder på grund af deres religiøse synspunkter er helt upassende og ulovligt,” erklærede advokaten. “Men at gøre det i et forsøg på at lukke munden på den videnskabelige dialog ved et offentligt universitet er endnu mere alarmerende. Dette bør være et wakeup call og advarsel til hele den akademiske verden.”

Umiddelbart efter opdagelsen af det bløde væv anfægtede en universitets embedsmand Armitages motiver ved, ifølge retsdokumentet, at råbe til ham “vi vil ikke tolerere din religion i denne afdeling!”

Armitage blev senere fyret, fordi universitetet hævdede, at hans ansættelse på 38 måneder havde været midlertidig, og at de manglede finansiering til hans stilling. Denne påstand går stik mod universitetets tidligere erklæringer.

“Det er blevet tydeligt, at “mangfoldighed” og “intellektuel nysgerrighed”, som så ofte bliver udråbt som kendetegnende for en universitetsuddannelse, ikke gælder for dem, med et religiøst synspunkt” udtaler advokat Michael Peffer.

*(Triceratops – trehornet ansigt, udtales tri-SE-ra-tops – og var en middelstor, planteædende dinosaur)

Original kilde her

Lignende indlæg:

  • Kan vi stadig tro bibelen når 02 Udvikling eller skabelse 02 I denne nye undervisningsserie forsætter vi hvor vi slap med spørgsmålet: Kan vi stadig tro bibelen når udviklingslæren hævder der ikke findes en gud og derfor har Gud heller ikke […]
  • Kan vi stadig tro bibelen når 01 Udvikling eller skabelse 01 I denne nye undervisningsserie stiller vi spørgsmål der starter med: Kan vi stadig tro bibelen når.. i dette afsnit lyder sidste del: når udviklingslæren hævder der ikke findes en gud […]
  • Med hilsen til Ane i kæret Forfatteren Poul Hoffmann går i rette med bl.a. biskop Jan Lindhardt, som ukritisk accepterer en antikveret videnskabsteori „Senere kom Darwin med dødsstødet til den bibelske […]
  • Darwinisme eller kristendom Darwinismen er ikke blot en religion - den tegner sig mere og mere som selve den eskatologiske modreligion til kristendommen, skriver forfatteren Poul Hoffmann. Han mener, at det […]

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development