Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 9/9 -2014

Tidernes tegn

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

1 ud af 25 unge tager stoffer
Unge vil gerne være sunde, og de søger mere ro end grænser i rusen, forklarer eksperter. 3,9 procent af de unge under 25 år har taget et hårdt stof – alt andet end hash – inden for det seneste år, viser de nyeste data fra Statens Institut for Folkesundhed. Og andelen omfatter både unge med et misbrug og unge, der blot har prøvet eksempelvis kokain en enkelt gang. Brugen af hårde stoffer har været faldende siden 2008.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Ebola kræver flere menneskeliv på få uger
Ebola-epidemien i Vestafrika har kostet 2.288 mennesker livet, og halvdelen er døde inden for de seneste uger, oplyser FN’s verdenssundhedsorganisation, WHO. Til og med 6. september har 2.288 mennesker mistet livet som følge af den dødelige sygdom i Guinea, Sierra Leone og Liberia. Det er knap halvdelen af de 4.269, der har været registreret som smittet, siger WHO.

Regering skærer bidrag til WHO trods ebola-udbrud
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) står til at få færre penge af den danske regering. Det fremgår af dette års finanslov. »Hvis ebola spreder sig yderligere, og vi vurderer, at det er gennem WHO, vi bedst bidrager til at bekæmpe og forebygge epidemien, så kan det godt komme på tale med en større bevilling«, skriver handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en skriftlig kommentar til Politiken.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Den franske præsident indkalder til møde om at bekæmpe Islamisk Stat
Præsident François Hollande oplyser, at Frankrig den 15. september vil være vært for en international sikkerhedskonference om Irak.

Saudier samler arabisk koalition mod Islamisk Stat
Saudi-Arabien er torsdag vært for USA’s udenrigsminister, John Kerry, og en række af Mellemøstens udenrigsministre på et møde, hvor den amerikanske topdiplomat vil begynde at opbygge en koalition mod jihadisterne i Islamisk Stat (IS), oplyser statslige medier i Riyadh.

Twitter forsøger at blokere for Islamisk Stat
Efter henrettelserne af de to amerikanske gidsler, James Foley og Steven Sotloff har Twitter arbejdet på at blokere de kræfter, der viderebringer organisationens budskaber. Det har udløst rasende reaktioner fra brugere, som synes at være forbundet med Islamisk Stat. Det fyger med trusler om, at ”ensomme ulve” vil slå ansatte hos Twitter ihjel.

Disse fem grupper i Danmark stemples som islamistiske
Fem grupper stemples som islamistiske i en ny rapport fra SFI, der kortlægger Danmarks antidemokratiske og ekstremistiske miljøer. De fem grupper er: Dawah-centret, Dawah-bærere, Hizb ut-Tahrir, Kaldet til Islam og Muslimsk Ungdomscenter.

Selvudnævnt »sharia-politi« skaber stor vrede i Tyskland
Tyske politikere og muslimske organisationer fordømmer en gruppe islamister, der har gået sædeligheds-patrulje i nattelivet. Nu diskuteres det, om lovgivningen skal strammes.

Italien frygter at blive mål for islamistisk terror
Italien kan være et mål for angreb fra militante ekstremister fra Islamisk Stat (IS). Det forudser Italiens indenrigsminister, Angelino Alfano, ifølge Reuters. Han henviser til, at lederen af IS, Abu Bakr al-Baghdadi, har nævnt et angreb på Rom i sine seneste taler og videobeskeder.

MAGOG (1Mose 10:2)

Kreml: Putin vil gøre mere for fred i Ukraine
Præsidenter for Rusland og Ukraine taler i telefon, og Moskva siger, det vil gøre mere for fredsløsning. Præsident Vladimir Putin forsikrer sin ukrainske kollega, Petro Porosjenko, om, at Rusland er fast besluttet på at finde en fredelig løsning i Ukraine.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development