Paven: Gud forløser også ateister

foto: Filippo Monteforte/Scanpix Denmark

foto: Filippo Monteforte/Scanpix Denmark

Pave Frans var klar i mælet, da han i en prædiken understregede, at katolikker såvel som ateister er forløst af Gud gennem Jesu Kristi blod.

 

Pave Frans gjorde flere gang brug af fiktive dialoger under en messe i Sankt Marthas Hus i Vatikanstaten onsdag morgen for at understrege sine pointer omkring menneskehedens fællestræk.

”Gud har forløst os alle med Jesu Kristi blod. Alle, ikke bare katolikker. Hver og én! ’Fader, hvad med ateisterne?’ Selv ateisterne. Alle!”

Informationschef for den katolske kirke i Danmark, Niels Messerschmidt, bakker op om disse udtalelser.

”Det ligger i katolsk forståelse, at der er mange, der kan være tætte på Gud uden vide det. En ateist kan jo godt gennem det, vedkommende gør, give udtryk for et eller andet, der ligger dybt og uerkendt i det menneskes hjerte. Gud virker i alle mennesker, og alle mennesker er forløst igennem Jesu død på korset. Katolikker er ikke mere frelste end andre mennesker,”

Skriften siger: Jesus Kristus døde for alle verdens mennesker uanset hvilket land, hvilken hudfarve eller hvilken en religiøst tradition vores familie stammer fra (joh 3:16) så meget har den kære Pave ret i. Men Jesu Kristi død må tilegnes i tro ellers er den til ingen nytte for det enkelte menneske:

Guds retfærdighed ved tro på Jesus Kristus for alle, som tror. Der er ingen forskel; for alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud, og ufortjent gøres de retfærdige af hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus. (Rom 3:22-24)

Kilde:

http://www.religion.dk/artikel/511015:Globalt-nyt–Paven–Gud-frelser-ogsaa-ateister

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development