Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10/10 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Voksende støtte i befolkningen til folkekirkens bånd til staten
Ifølge en ny undersøgelse iværksat af Center for Kirkeforskning på Københavns Universitet er den folkekirke-kritiske udvikling ikke bare bremset op. Danskernes opbakning til en folkekirke, der understøttes af staten, er nu direkte stigende. 63 procent af danskerne svarer ja til, at folkekirken fortsat skal have en særstatus i forhold til andre trossamfund. Det viser målingen, der er udført af analyseinstituttet YouGov. Ifølge Grundloven har folkekirken en særstatus i forhold til andre trossamfund. Mener du, at folkekirken fortsat skal have en særstatus i forhold til andre trossamfund? Det spørgsmål er blevet stillet gentagne gange siden 1999. Procenten, der har svaret ja, har udviklet sig på følgende måde: 1999: 70 procent; 2006: 65 procent; 2007: 62 procent; 2010: 59 procent; 2011: 58 procent; 2014: 63 procent.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Ny virus truer: WHO frygter marburg-udbrud i Uganda
146 overvåges efter kontakt med patient, der er død af ebolalignende virus. I midten af september blev en sundhedsarbejder fra Mpigi-distriktet i Uganda indlagt på Mengo Hospitalet i hovedstaden Kampala. Han led af høj feber, hovedpine, mavesmerter, opkast og diarre og døde 28. september. Prøver har nu vist, at manden var smittet med marburg, oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO. Marburg giver blødninger og har en dødelighed på op til 88 procent.

Antallet af eboladødsfald passerer 4000
Antallet af dødsofre for den værste ebolaepidemi nogensinde er nu steget til mindst 4033 ud af i alt 8399 registrerede tilfælde i syv forskellige lande, siger Verdenssundshedorganisationen WHO.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Pigen som Taleban frygter får Nobels Fredspris
Tre kugler fra Talebans geværer kunne ikke lukke munden på den pakistanske teenager og aktivist Malala Yousafzai. Hun har fortsat sin kamp for pigers ret til uddannelse, og får nu Nobels Fredspris.

USA ser øget risiko for IS-angreb
USA advarer om, at gengældelsesangreb fra militante islamister kan være rettet mod amerikanske og vestlige interesser i hele verden – blandt andet i USA og Europa. Washington siger, at risikoen for gengældelsesangreb er taget til, efter at de amerikansk-ledede angreb mod IS blev indledt i sidste måned.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Kvinder er tilbage på busreklamer i Jerusalem
”Jerusalems kvinder, dejligt at møde jer”. Sådan lyder teksten på en reklame, der fylder hele bagpartiet på Jerusalems grønne busser. Nedenunder teksten er der et billede af seks forskellige slags kvinder, blandt andet en sekulær, en religiøs jøde, en ortodoks og en araber. Reklamen er indrykket af partiet Yerushalmim for at fejre, at Israels Højesteret har besluttet, at landets største busselskab Egged ikke må afvise billeder af kvinder på busreklamerne i hovedstaden, Jerusalem.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Premierminister: Kinas hurtige vækst vil fortsætte
Kinas premierminister, Li Keqiang, der fredag holdt en fælles pressekonference med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i Berlin, siger, at den globale økonomi står over flere usikre faktorer, men han ønsker at se en større del af Kinas befolkning i beskæftigelse, hvormed mere vækstpotentiale frigøres. – Vi er overbeviste om, at vi kan nå en vækst på omkring 7,5 procent i år. Premierministeren forsikrer, at Kinas regering har plads til at reagere i forhold til væksten, og at vækstpotentialet i landet fortsat er højt.

MÆRKET (Åb 13:16)

1.464 danskere vil slettes fra Google
Det viser Googles ‘transparency report’, der sætter tal på, hvor mange forespørgsler Google har fået i Europa, siden “retten til at blive glemt” blev indført i kraft af en EU-dom i maj. I alt har 1.464 danskere bedt om at få slettet 4.442 links på Google. Det er en markant stigning siden i sommer, hvor 627 danskere havde bedt om at få slettet i alt 2.557 links efter den første måned efter dommen, der blev afsagt 13. maj. Ifølge Googles danske talsmand, Christine Sørensen, har Google givet afslag til mere end halvdelen.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development