Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 16/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Trossamfund vil gerne reguleres
En række af landets største trossamfund vil gerne have deres forhold reguleret ved lov, som Grundloven foreskriver. Andre mener, at staten skalafholde sig fra indblanding i tro og værdimæssige holdninger

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Spanien fastholder alligevel fri abort
Et forslag om at stramme abortloven, som spanske politikere mente “helt sikkert” ville blive vedtaget, ser nu ud til at blive droppet

Selvmord er stort problem i fattige lande
Over 800.000 mennesker begår hvert år selvmord. Det svarer til, at der hvert 40. sekund er en person, som tager sit eget liv. Men hvor det tidligere har været antaget, at selvmord var mest udbredt i rige lande, sker tre ud af fire selvmord i middel- og lavindkomstlande. Det viser en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen WHO.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Kun seks ud af ti får diagnose i tide
Siden september 2013 har danske patienter haft krav på at få stillet en diagnose inden for en måned. Men kun 65 procent får glæde af den nye lovgivning, viser en status, som Danske Regioner offentliggjorde i går.

WHO: 20.000 ebola-tilfælde er ikke længere et højt tal
Ifølge Verdenssundhedsorganisationen er ebola-krisen nu så stor, at den er “usammenlignelig i moderne tider”. Ebola-udbruddet i Vestafrika har kostet 2461 mennesker livet, hvilket er omkring halvdelen af de 4985 smittede. Ifølge FN er det nødvendigt med én milliard dollar svarende til 5,77 milliarder danske kroner i kampen mod ebola.

Ny rapport: Langt færre sulter i verden
805 millioner mennesker lider på verdensplan af kronisk underernæring, hvilket svarer til, at lidt mere end hele Europas befolkning hver dag spiser så lidt, at det i værste fald er livstruende for dem. Det viser en ny rapport fra FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisations (FAO), der blev offentliggjort tidligere i dag. Sammenlignet med en lignende opgørelse fra 1990-92 er det dog en positiv udvikling. Antallet af kronisk undernærede er i den 23-årige periode faldet fra lige over en milliard til nu at ligge på de 805 millioner – det er et fald på omtrent 20 procent.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Op mod 1000 tyrkere tilslutter sig IS
Hundredvis af tyrkere skal have tilsluttet sig den voldelige islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS), der i de seneste måneder har erobret store områder i såvel Irak som Syrien. Det skriver New York Times.

Danmark støtter USA’s bombardement af Islamisk Stat
Danmark støtter USA’s bombardement af jihadistgruppen Islamisk Stat (IS) tæt på mål ved den irakiske hovedstad Bagdad. Det fastslår udenrigsminister Martin Lidegaard (R) overfor Ritzau.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Mortergranat er affyret mod Israel fra Gaza
En mortergranat er tirsdag blevet affyret mod Israel fra Gaza. Det er ikke oplyst, hvor den er slået ned, men der er tale om det første angreb, siden en våbenhvile mellem de stridende parter blev indgået 26. august, oplyser israelsk militær ifølge internationale nyhedsbureauer. Ifølge Reuters har Hamas-bevægelsen nægtet at stå bag granatangrebet.

Kansler Merkel undsiger anti-semitisme i Tyskland
Den tyske kansler, Angela Merkel, har i nazismens tidligere højborg, Berlin, undsagt antisemitisme og siger: “vore jødiske venner hører hjemme i Tyskland”. Hun talte på et møde nær Brandenburger Tor med 5000 deltagere, der demonstrerede imod jødehad, efter at en ny antisemitisk bølge er skyllet over Tyskland og andre lande i forbindelse med krigen mellem Israel og Hamas i Gaza-striben.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Afhopper: Jeg arbejdede for Nordkoreas hemmelige luksus-kontor
For første gang taler en nordkoreansk mand, der for et par år siden flygtede fra det lukkede land, ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal om sit virke i det såkaldte “kontor 39” i den nordkoreanske statsadministration. Choi Kun-Chol siger, at han var med til at finansiere nordkoreansk leders livsstil fra kriminelt kontor.

MAGOG (1Mose 10:2)

Nato: Rusland har stadig 1000 soldater i Ukraine
Nato mener, at Rusland fortsat har omkring 1000 soldater inde i Ukraine, selv om der er blevet skåret ned i styrken, siden en våbenhvile trådte i kraft i den østlige del af landet 5. september, oplyser en Nato-officer tirsdag.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Svært for EU at komme uden om Ruslands kul, olie og gas
EU-landene har et klart mål om at blive mindre afhængige af energi fra lande uden for unionen – herunder særligt Rusland. Foreløbig går det dog den forkerte vej i forhold til europæisk energiuafhængighed. EU importerer i dag 53 procent af den energi, som unionens lande tilsammen forbruger. Rusland leverer langt det meste. 32,5 procent af al olie til EU, 32 procent af al gas, og lidt mere end en fjerdel af EU’s kulforsyning kommer fra russiske virksomheder. Og trods ønsket om det modsatte, stiger EU’s afhængighed af importeret brændsel, i takt med at EU’s medlemslande selv producerer stadig mindre energi.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development