Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 22/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Inddrag andre trossamfund
Regeringen bygger sin tilgang til alle religioner på islamismefrygt. Kan man forestille sig en kommission om rederier uden repræsentanter for landets rederier? Næppe. Men det er desværre let at forestille sig en kommission om trossamfund uden repræsentanter for landets trossamfund. For det er just, hvad regeringen har bebudet.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Antallet af ebola-dødsfald i Vestafrika når 2793
Antallet af ebola-dødsfald er steget til 2793 ud af de 5762 personer, der er blevet smittet med ebola i fem lande i Vestafrika. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der mandag fremlægger de seneste opgørelser fra den 18. september. WHO siger samtidig i en erklæring, at udbruddene af ebola er tæt på at være inddæmmet i Senegal og Nigeria, og der er ikke sket nye dødsfald i Guinea, mens fire er døde i Sierra Leone og 39 i Liberia.

Forskere advarer om menneskeskabte epidemier
Mens den dødelige ebola-virus raser ude af kontrol, advarer forskere nu om, at risikoen for en katastrofal, menneskeskabt epidemi som følge af uheld eller ond vilje er ved at nå alarmerende højder. Vi bør øge sikkerheden, lyder det

Farlig forskning er blevet farligere
Er risikoen for uheld eller terror med dødelige vira og giftstoffer ved at være større end muligheden for at opnå vigtig ny viden gennem potentielt farlige eksperimenter? Det diskuterer forskerne igen for tiden

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Muslimsk lærd åbner moské for homoseksuelle
Ny moské i Sydafrika er åben for alle uanset køn, religion eller seksuel orientering. Manden bag vil med egne ord, genoplive “den originale moské grundlagt af profeten Muhammed” Homoseksuelle par, som sammen deltager i den muslimske fredagsbøn, er et særsyn. Ikke desto mindre blev den første moské for blandt andet homoseksuelle indviet i Cape Town fredag. Det skete under protester fra lokale muslimske samfund i den sydafrikanske by, skriver Huffington Post.

Kurdere har stoppet IS nær grænsen til Tyrkiet
Syriske kurdere har stoppet jihadister fra Islamisk Stat (IS) i et overvejende kurdisk område nær grænsen til Tyrkiet, siger en talsmand for den vigtigste kurdiske gruppe under våben. – Hårde kampe fortsætter lige nu, men den fremrykning, som Islamisk Stat havde øst for Kobani, er blevet standset, siger en talsmand, Redur Xelil, fra den kurdiske gruppe YPG over Skype.

Iran hylder nyt forhold til Saudi-Arabien
Irans udenrigsminister hylder, hvad han kalder starten på et nyt kapitel i forholdet til Saudi-Arabien. Iran og Saudi-Arabien har holdt deres første udenrigsministermøde siden valget af den iranske præsident, Hassan Rouhani, i 2013, hvilket opfattes som et begyndende tøbrud mellem de to rivaliserende stater. – Både jeg og min saudiarabiske modpart tror på, at dette møde kommer til at blive den første side i et nyt kapitel om forholdet mellem vore to lande, siger Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, til nyhedsbureauet Irna efter mødet med hans saudiarabiske modpart, Saud al-Faisal.

Nye trusler fra IS: Dræb alle borgere fra koalitionslandene
I en tale, som ifølge flere medier blev holdt af Islamisk Stats talsmand Abu Mohammad al-Adnani, optaget og siden spredt på nettet på diverse sprog, kommer den islamistiske terrororganisation med nye trusler mod Vesten. “Hvis I kan dræbe en vantro amerikaner eller europæer – især de hånlige og beskidte franskmænd – eller en australier eller en canadier eller enhver anden vantro fra de krigsførende vantro, inklusiv statsborgere fra de lande, som gik med i en koalition mod Islamisk Stat, så dræb ham på enhver mulig måde. Spørg ikke nogen til råds og søg ikke nogens dom. Dræb den vantro, uanset om han er civil eller fra militæret,” lyder det i talen.

EU-talsmand: »Så mange personer som muligt skulle dræbes«
Anholdte terrorister ville angribe EU-Kommissionen i Bruxelles, mener politiet. En talsmand for EU-Kommissionen siger, at hun er bekendt med rapporterne, men at organisationen og EU-Kommissionen ikke har modtaget advarsler om specifikke angreb. »De planlagde et angreb. Et af målene var EU-Kommissionens bygning. Der var ikke planer om at ramme individuelle kommissærer. Det skulle mere være som det nylige angreb mod Det Jødiske Museum, hvor så mange personer som muligt skulle dræbes«, siger hun til tv-station NOS.

Australien vil sende jihadister mange år i fængsel
Australiens premierminister, Tony Abbott, advarer alle statsborgere om, at de risikerer lange fængselsstraffe, hvis de vender tilbage til landet efter at have kæmpet sammen med ekstremister. »Det eneste sikre sted for dem, der er blevet brutaliseret og gjort militante ved at slås med terrorister, er et topsikret fængsel«, siger han.

Dansk Syriens-kriger anholdt for kidnapning i Tyskland
Den 22-årige dansker M.C. blev arresteret under dramatiske omstændigheder i den sydtyske by Aachen. M.C. betragtes af dansk politi for at være islamist, og derfor blev arrestationen i Nordrhein-Westfalen foretaget af en terrorenhed i politiet. De tyske myndigheder mistænker danskeren for sammen med tre medskyldige at have kidnappet en egypter i begyndelsen af denne måned.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Information laver “Bosætter brætspil”
Information skriver: Røgen havde ikke lagt sig over Gaza, før Israels premierminister Netanyahu i starten af september erklærede, at han vil rydde 400 hektar med palæstinensiske landsbyer mellem Jerusalem og den jødiske bosættelse Etzion for at gøre plads til en ny bosættelse på Vestbredden. Men hvad nu, hvis Netanyahu ikke stopper her? Hvis han fortsætter, til profetien om et Israel til Jordanfloden går i opfyldelse? Information tager forskud på fremtiden med spillet Bosætter-Battle. Hvem er den mest effektive Netanyahu og overvinder først de vrede arabere og den urimelige international lovgivning og får befolket flest muligt af de palæstinensiske bastioner?

Ekspert: Lidegaard vil gerne sanktionere Israel, men han tør ikke
Da bomberne i sommer regnede ned over Gaza, var Martin Lidegaard (R) stadig »ven« af Israel. Men i dag, hvor nye fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina påbegyndes onsdag, lægger udenrigsministeren sig i en ny bane og argumenterer for trusler mod Israel. En retorisk stramning fra udenrigsministeren, men ikke ord der for alvor er handling bag, mener David Jano, cand.mag. i Moderne Mellemøststudier og ekspert i Israel.

Israels befolkning tæller nu 8,9 millioner – en stigning på 2 %
Ved indgangen til det jødiske nytår 5775, der falder nu på torsdag, tæller Israels befolkning nu 8.904.373 personer. Det er en stigning på 1.9 procent i forhold til i fjor. Jøder udgør over seks millioner af indbyggertallet.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Kina anholder 88 i international menneskejagt
Kinesisk politi har anholdt 88 mistænkte under en international menneskejagt, der har stået på siden juli, og som er rettet mod korrupte embedsmænd og mistænkte i økonomisk kriminalitet, der er flygtet fra landet. Det beretter ministeriet for offentlig sikkerhed ifølge det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Flere eksplosioner rammer uropræget kinesisk provins
Årsagen er stadig uvis til de eksplosioner, der har kostet mindst to personer livet i Xinjiang-provinsen. Der er ikke et væld af yderligere informationer om angrebene søndag, men eksplosionerne ramte samme dag, som Kina straffede 17 statsligt ansatte personer for “at være ansvarlige” for, at et terrorangreb 28. juli, hvor maskerede mænd gik til angreb på en politistation og civile, kunne ske. Omkring 100 personer mistede livet.

Kina sender 700 soldater til Sydsudan
Milliardinvesteringer og FN-tropper er en vigtig del af Kinas diplomatiske offensiv i Sydsudan. For kineserne handler det om olie og om at spille en mere aktiv rolle i international konfliktløsning.

EL: Offentligt kendt at Kina står bag cyberspionage
Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Kina mistænkes for at stå bag statsfinansieret cyberspionage, siger Enhedslisten. Men der er stadig behov for at sikre virksomheder og offentlige myndigheder yderligere mod angreb, mener partiet.

MAGOG (1Mose 10:2)

Rusland og Sydafrika i atomkraftsamarbejde
Sydafrika har underskrevet en aftale med Rusland om at bygge flere atomkraftværker i stor skala baseret på russisk teknologi. Den samlede kapacitet bliver på 9,6 gigawatt, hvilket svarer til otte kraftværker, lyder det fra det statslige russiske atomkraftselskab Rosatom.

Våbenhvilen holder: Østukraine tænker på fremtiden
En skrøbelig våbenhvile mellem prorussiske oprørere og ukrainske styrker syntes at blive konsolideret mandag. Spredte kampe er taget af i styrke, og parterne er begyndt at fokusere mere og mere på, hvilken status den østlige del af landet skal have fremover.

Økonomisk sværvægter: Rusland er på vej i uføre
Rusland står over for flere års økonomisk stagnation på grund af EU’s sanktioner og krisen i Ukraine, og landet undlader at tage de beslutninger, der kræves, for at rette op på økonomien. Det siger den tidligere russiske finansminister Alexei Kudrin, der besad posten fra 2000-2011.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development