Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 23-24/10 -2014

Tidernes tegn

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Kvinders ret til egen krop stopper der, hvor de krænker et barns ret til at leve
Abort er et af de mest tabuiserede emner i den danske debat – vi diskuterer det simpelthen ikke, primært fordi vi anser det for hørende under kvindefrigørelse og derfor ser det som noget helligt. Det er en misforståelse, som bogstaveligt talt er dødsensfarlig for mange ufødte børn. Som nævnt tidligere bliver diskussionen om abort ofte gjort til en diskussion om kvinders ret til egen krop. Men det er et utrolig egoistisk argument og tilmed et falsum. For det er så sandelig ingens ret at slå andre ihjel, og således må kvinders ret til egen krop stoppe, hvor de krænker et barns grundlæggende ret til at leve.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

WHO: 200.000 ebola-vacciner er klar til sommer
Hundredtusindvis af ebola-vacciner vil være tilgængelige i Afrika i midten af 2015. Det siger verdenssundhedsorganisationen WHO’s vicegeneraldirektør Marie-Paule Kieny på et pressemøde fredag i den schweiziske by Geneve. – Det kan være mere end 200.000. Det kan være mindre, men det er det tal, vi arbejder med. Jeg siger ikke, at vi vil have udleveret 200.000 doser ved udgangen af første halvår 2015, men de vil være tilgængelige, siger hun.

Sverige afviser at pleje muligt ebolasyg Unicef-ansat
Sverige fik en forespørgsel torsdag aften om at modtage en muligt ebolasmittet person, som har arbejdet for FN-organisationen Unicef i det vestafrikanske land Sierra Leone. Men Socialstyrelsen og regionalrådet i Östergötland – som skulle have ansvaret for at pleje og behandle personen – sagde nej.

Frankrig øger ebolaberedskabet blandt skibspassagerer
Frankrig meddeler fredag, at ebolaberedskabet vil blive trappet op ved at tage temperaturen på passagerer om bord på fartøjer, der kommer fra lande, der er ramt af den dødbringende virus. Det sker samtidig med, at noget lignende er gennemført i flere lufthavne.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

19-årig dansker fængslet i Libanon mistænkt for terror
En 19-årig dansk statsborger fra København har siden juni siddet fængslet i Libanon mistænkt for at være en del af Islamisk Stats netværk. Det skriver Berlingske, der har fået fængslingen bekræftet fra flere uafhængige kilder.

Hvor er de moderate muslimer?
Martin Henriksen: Det undrer mig, at det er så svært for herboende muslimer at tage afstand fra islamister. Den seneste tid har vi set Islamisk Stat voldtage, henrette og sprede frygt og rædsel i hele verden. Imens dette har stået på, har der været en larmende stilhed fra de herboende muslimer. Det undrer mig, at en organisation som Hizb ut-Tahrir gang på gang kan samle horder af muslimer, når der skal demonstreres for et kalifat og mod det demokrati, der har taget imod dem. Det så vi for eksempel for ca. to uger siden, hvor op mod 600 tilhængere af Hizb ut-Tahrir afspærrede Nørrebrogade i en larmende og for mange ret voldsom demonstration. Men når der bliver lavet en demonstration mod IS, dukker meget få muslimer op – sidst en demonstration mod IS blev stablet på benene, blev resultatet et par hundrede mennesker, hvoraf en stor del ikke havde muslimsk baggrund.

Filippinske kvinder lever som slaver i Mellemøsten
Da israelske styrker invaderede Libanon i 2006, kom mange filippinske migrantarbejdere hjem med brækkede ben eller andre skader. Nogle måtte transporteres igennem lufthavnen i rullestole, og hjælpearbejderen Jerome Alcantara var en af dem, der tog imod dem. Da han fandt ud af, hvorfor migranterne kom hjem med brækkede lemmer, gjorde det voldsomt indtryk på ham. Inden familierne var flygtet, havde libaneserne nemlig låst deres døre, så migranterne ikke kunne komme ud. Husarbejderne måtte springe ud ad vinduerne for at flygte. De libanesiske familier betragtede ganske enkelt deres husarbejdere på samme niveau som deres møbler, forklarer Jerome Alcantara: ”Det er naturligvis svært at generalisere ud fra denne episode, men der er mange vidneberetninger, der peger på, at husarbejderne bliver behandlet som en slags værktøj frem for mennesker.”

Skyderier ryster canadierne
Canadierne blev berøvet deres uskyld i denne uge, da to adskilte angreb gjorde det tydeligt, at den fredelige nordlige nation ikke er isoleret fra den militante ekstremisme, som fra sit arnested i lande som Irak og Syrien opildner unge mænd i Vesten til at gribe til våben. Sent i onsdags dræbte en gerningsmand en ung soldat ved et krigsmonument tæt på forbundsparlamentet i den canadiske hovedstad Ottawa. Kort tid efter blev der affyret skudsalver inde i parlamentet, hvor premierminister Stephen Harper angiveligt var i færd med at drøfte den voksende trussel fra ”hjemmedyrket” terror, indtil politiet skød og dræbte den formodede gerningsmand, der ifølge canadiske medier er en muslimsk konvertit. Det skete blot to dage efter, at en canadisk soldat døde, da han blev kørt ned på en parkeringsplads i Quebec-provinsen af en radikaliseret muslimsk konvertit, der blev dræbt af politiet. Den tydeligt rystede canadiske premierminister, Stephen Harper, sagde sent i onsdags i en tale til nationen, at ”Canada aldrig vil kunne intimideres”, og at landets deltagelse i den internationale kamp mod ekstremisme fortsat vil have høj prioritet.

Iran: 25 kvinder sprøjtet i ansigtet med syre
I denne uge har der været store protester i den centraliranske by Isfahan, hvor omkring 1.000 mennesker har været på gaden. Grunden til protesterne er ifølge nyhedsbureauet AFP, at mere end 25 kvinder i løbet af de seneste måneder er blevet overfaldet med syre af ukendte gerningsmænd i Isfahan og andre byer, når de har bevæget sig rundt i trafikken. I en video fra demonstrationen, som er blevet lagt på Facebook, råber demonstrationens tilstedeværende ifølge AFP også “ned med religiøse ekstremister”. Grunden til, at demonstrationen i Isfahan har fået en anti-ekstremistisk klang, er, at mange forbinder syreangrebene med fundamentalistiske muslimer, som mener, at kvinderne i Iran ikke er tilstrækkeligt tildækket.

Boko Haram mistænkt for at bortføre yderligere 25 piger
Netop som verden troede, at de over 200 bortførte skolepiger snart ville blive løsladt af Boko Haram, ser det nu ud til, at den militante gruppe har bortført yderligere 25 piger i Nigeria. Den militante islamistiske oprørsgruppe Boko Haram mistænkes for at have bortført 25 piger i en afsidesliggende landsby i det nordøstlige Nigeria, skriver Reuters.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Advokat: Danmark er på vej til at begrænse omskæring
Jøder og muslimer i Danmark må finde alternativer til omskæring af børn, mener politikere og advokat. 1,2 milliarder mænd på kloden er omskåret, men FN’s Børnekonvention og det stadig større fokus på børns rettigheder betyder, at Danmark i løbet af de næste 10 år vil forsøge at begrænse af den omdiskuterede og årtusindgamle tradition. Sådan lød budskabet fra flere eksperter og politikere, deltog i en konference på Christiansborg i går. Konferencen var arrangeret af Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder. Den fremtrædende menneskeretsadvokat Tyge Trier vurderer, at Danmark på et tidspunkt bliver nødt til at indføre et forbud mod omskæring af helt små drengebørn.

Flere jøder forlader Israel
I 2012 var der flere israelere, der flyttede ud af Israel, end folk der emigrerede til landet. En tendens der har været på vej længe, mener David Jano. Den højredrejning, det israelske samfund har taget, får mange til at tro, at der aldrig vil komme en permanent fred med Israels arabiske naboer, skriver cand.mag. David Jano

Dræbt baby i Jerusalem-angreb var amerikansk statsborger
En tre måneder gammel baby, der angiveligt var amerikaner, blev dræbt, og otte personer blev såret, da en bil i fuld fart kørte ind i fodgængere ved et trafiklys ved en jernbaneovergang i Jerusalem. I en udtalelse fra det amerikanske udenrigsministerium bliver det dræbte barn omtalt som amerikaner i fordømmelsen af angrebet. – USA fordømmer på det kraftigste onsdagens terrorangreb i Jerusalem, og vi kondolerer over for familien til babyen, der tilsyneladende var amerikansk statsborger og døde i dette foragtelige angreb, siger talsmand Jen Psaki Også israelsk politi beskriver episoden som et “terrorangreb”. – Vi kan bekræfte, at det er et terrorangreb. Føreren af bilen er indbygger i Silvan og er kendt som terrorist. Han har været i fængsel for terroraktivitet, sagde Micky Rosenfeldt, som er talsmand for det israelske politi, tidligere onsdag. Silvan er en arabisk bydel i det østlige Jerusalem, og efter mørkets frembrud stødte indbyggere i byen og politi sammen. Blandt andet blev der kastet sten og benzinbomber fra demonstranterne, mens politiet svarede igen med chokgranater.

Jerusalem på intifadaens rand
»Ethvert forsøg på at volde harme på byens borgere vil blive mødt med hård gengældelse,« siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. Hans reaktion kommer efter en episode onsdag eftermiddag, hvor Abd al-Rahman al-Shuludi, en 21-årig palæstinenser, kørte sin bil ind i en gruppe israelere, der ventede ved en station på letbanen i Jerusalem. Et spædbarn på tre måneder blev dræbt og syv andre såret. Al-Shuludi blev skudt, da han forsøgte at flygte fra scenen, og han døde senere på et israelsk hospital i byen. Israel omtaler episoden som et terrorangreb. Mange palæstinensiske medier siger, det var en tilfældig ulykke, mens Hamas kalder det »en heltegerning« og siden onsdag har brugt al-Shuludis portræt på plakater med overskriften »Den Tredje Intifada«. »Angrebet i Jerusalem er en heroisk hændelse og et naturligt svar på besættelsens forbrydelser mod vores folk og hellige steder,« siger Hamas-bevægelsens talsmand i Gaza, Mushir al-Masri. Nætterne i Østjerusalem er præget af vold og sammenstød mellem palæstinensere og israelske politistyrker. Stemningen på Tempelbjerget er anspændt, og israelske busser, letbanen og private køretøjer mødes med byger af sten, når de bevæger sig i grænseområdet mellem byens østlige og vestlige dele. Det israelske dagblad bruger ordet »intifada« om den situation, Jerusalem har befundet sig i siden juni 2014. Og økonomiminister Naftali Bennett indrømmer, at den israelske regering ikke har formået at skabe sikkerhed for byens jødiske befolkning.

MAGOG (1Mose 10:2)

FN: 824.000 mennesker fordrevet under Ukraine-konflikt
Den blodige konflikt i Ukraine har fordrevet hundredtusindvis af mennesker fra deres hjem. Det anslår FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), der vurderer, at kampene mellem den ukrainske regeringshær og de prorussiske separatister i det østlige Ukraine har berørt 824.000 mennesker. Mindst 430.000 personer er ifølge UNHCR fordrevet inde i Ukraine. Heraf er 170.000 blevet fordrevet i september. 387.000 mennesker er flygtet til Rusland, mens 6600 har søgt asyl i EU. 581 er taget til Hviderusland.

Putin: Rusland hjalp Janukovitj med flugt fra Ukraine
Rusland har været mistænkt for at have en finger med i spillet. Nu erkender Putin, at det var tilfældet. Ruslands præsident, Vladimir Putin, erkender fredag, at Rusland hjalp Ukraines tidligere præsident Viktor Janukovitj med at flygte til Krim for at undgå forfølgelse fra de ukrainske oppositionsstyrker. – Jeg vil ikke skjule, at vi hjalp Janukovitj til at flytte til Krim, hvor han opholdt sig i flere dage. Krim var fortsat en del af Ukraine dengang, fortalte Putin deltagere i Valdai-diskussionsklubben.

Ubådsjagt indstillet: Skærgårdsuhyret er forsvundet
Det svenske forsvar har afblæst jagten på fremmed undervandsaktivitet. Nogen eller noget har været på besøg, men er det ikke længere. Dansk ekspert mistænker Rusland for at ville teste det svenske beredskab.

Putin: Risiko for konflikt mellem stormagterne
Fredag har Ruslands præsident, Vladimir Putin, brugt hård retorik over for USA og advaret om risikoen for en konflikt mellem verdens stormagter. Den russiske præsident, Vladimir Putin, har fredag langet kraftigt ud efter Vesten – og USA i særdeleshed. Putin har ifølge nyhedsbureauet Reuters beskyldt amerikanerne for at ville gennemtrumfe deres verdenssyn som et »unilateralt diktat«. Samtidig gav han udtryk for, at det globale og regionale sikkerhedssystem er blevet svækket, og at risikoen for en alvorlig konflikt mellem stormagterne er blevet forøget, og at de internationale traktater om våbenkontrol også er i risiko for at blive overtrådt. Yderligere har Vladimir Putin også ved flere lejligheder fremhævet Rusland som en atommagt, og i begyndelsen af september meddelte russerne, at man vil revurdere sin militærdoktrin over for NATO på grund af forsvarsalliancens udvidelser mod øst og konflikten i Ukraine.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Vred Cameron angriber EU for ekstraregning
Den britiske premierminister David Cameron er ikke kendt for at have varme følelser for EU. Men det var en underdrivelse fredag. EU har sendt Storbritannien en ekstraregning på 15,2 mia. kr.; bl.a. fordi EU’s statistiske kontor, Eurostat, er begyndt at beregne medlemslandenes samlede økonomier på en ny måde. Og det påvirker EU’s medlemskontingent med tilbagevirkende kraft. »Jeg er gået fra frustration til direkte vrede,« sagde regeringschefen på et pressemøde i Bruxelles, efter at han havde opholdt sine 27 EU-kollegaer med emnet i mere end en time.

Derfor ændres EU-landenes kontingent
Det har vakt opsigt på ugens EU-topmøde i Bruxelles, at EU’s statistiske kontor, Eurostat, har indført en ny måde at opgøre størrelsen af landenes økonomier på. Det har betydning for, hvordan man udregner de enkelte landes kontingent til EU. Den ændrede beregning har tilbagevirkende kraft. Ændringen betyder, at Storbritannien skal efterbetale 15,8 milliarder kroner i EU-kontingent inden 1. december. Danmarks statskasse står til gengæld til at modtage 2,4 milliarder kroner, viser den foreløbige opgørelse. Den væsentligste ændring er, at forskning og udvikling ikke længere skal indregnes i nationalregnskabet som en udgift, men som en investering. Også landenes udgifter til militære våbensystemer skal nu indgå som en investering. Eurostat har også forbedret opgørelsen over “visse ulovlige aktiviteter” som narkotikahandel og prostitution, som hidtil menes at være underrapporterede. Den ny opgørelsesmetode (kaldet ESA 2010) følger internationale standarder, der er blåstemplet af FN og allerede indført i USA, Canada og Australien.

Lektor: Britisk regning er ammunition til EU-modstandere
EU-modstanderne i Storbritannien har fået ekstra vind i sejlene, efter at landet er blevet pålagt en ekstraregning på 15,8 milliarder kroner. Det vurderer lektor Ole Helmersen fra Copenhagen Business School.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development