Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 29/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Religiøs cirkulation i en global verden
Buddhisme og østligt inspireret spiritualitet er cool i Vesten, men en del af traditionel religion i Østen, hvor kristendommen til gengæld flere steder takket være mission og marked er blevet in. De østlige begreber er blevet tilpasset en moderne vestlig kultur. Yoga er sjældent udtryk for hinduisme, zen er blevet synonymt med autenticitet, og Buddha er i den grad blevet cool, skriver lektor i religionsvidenskab Jørn Borup

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Eksperter i folkesundhed: Ebola skal stoppes nu
Ebola nærmer sig Europa. Men de europæiske regeringer – herunder den danske – lader ikke til at have forstået, hvor alvorlig situationen er. Det mener en række europæiske eksperter i folkesundhed, der i et åbent brev til flere landes regeringer har opfordret til at afsætte ekstra ressourcer til at stoppe den frygtelige epidemi, der indtil videre har kostet omkring 3000 mennesker livet i Vestafrika.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Islamisk Stat nærmer sig vigtig by og tyrkisk grænse
Mindst 15 tyrkiske kampvogne er kørt frem til grænsen til Syrien, hvor IS nærmer sig vigtig kurdisk by. Militante jihadister fra Islamisk Stat (IS) står mandag eftermiddag blot fem kilometer fra den kurdiske by Ayn al-Arab på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet. Det siger Rami Abdel Rahman, leder af Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigens gang i Syrien. Ifølge øjenvidner i området slog mindst 15 raketter ned i centrum af den strategisk vigtige grænseby, som kurderne kalder Kobani. – Det er det hidtil mest voldsomme bombardement mod byen, siger Rami Abdel Rahman til nyhedsbureauet AFP. IS begyndte sit stormløb mod Ayn al-Arab for snart to uger siden og har siden indtaget 67 landsbyer, der omringer den belejrede by.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Lidegaard fastholder at EU kan presses til Israel-sanktioner
Trods hård kritik fra politiske venner og modstandere fastholder udenrigsministeren sin analyse af sanktioner. Israels fortsatte udvidelser af bosættelser på Vestbredden, hvilket længe har stået i vejen for en tostatsløsning med palæstinenserne, kan tvinge EU ud i sanktioner mod Israel. Den analyse fastholder udenrigsminister Martin Lidegaard (R), efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sidste uge satte en tyk streg under, at Danmark ikke kommer til at indføre sanktioner mod Israel.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Kina blokerer for adgangen til Instagram
Adgangen til det sociale medie Instagram er blevet blokeret i Kina. Det sker efter, at flere brugere delte billeder fra weekendens demonstrationer i Hongkong, lyder det i den kinesiske avis South China Morning Post. Det skridt overrasker ikke Mette Holm, journalist og Kina-ekspert. »Det falder helt i tråd med, at Facebook og Youtube er forbudt. De bryder sig ikke om oplysningens frie bevægelighed, som de bekæmper med megen magt og stor succes. Det mere overraskende er, at adgangen til Instagram har kunnet eksistere så længe«, siger hun.

MAGOG (1Mose 10:2)

Syv ukrainske soldater dræbt i granatangreb på storby
Det østlige Ukraine har oplevet det værste angreb, siden den skrøbelige våbenhvile trådte i kraft. Syv ukrainske soldater meldes dræbt, efter at prorussiske separatister ramte en militærkolonne med en granat i det østlige Ukraine, siger en militærtalsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

MÆRKET (Åb 13:16)

Microsoft sætter sig tungt på skolerne: Giver gratis Office til studerende
Microsoft sætter benhårdt ind mod kommende generationer af computerbrugere med gratis office-pakker til elever på skoler verden over – inklusive Danmark. Word, PowerPoint og Excel er blot nogle af de produkter, som Microsoft giver gratis til skoleelever verden over. Skoler, som allerede har en licensaftale med Microsoft om office-pakker til de ansatte, kan nu også dele den pakke med de studerende og lærernes private enheder. Det skriver Microsoft på sin Office-blog. Studerende i USA kan allerede nu få gratis adgang til Microsofts produktivitetspakke samt en terabyte OneDrive-cloud storage, mens resten af verden følger trop inden udgangen af året.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Tidens krige udfordrer FN
Mange ildebrande er svære at slukke rundt omkring på kloden. I Syrien og Irak bomber vestlige magter IS-kalifatet. I Afrika har krigsmagere og terrorbevægelser vind i sejlene. I Mellemøsten blusser med jævne mellemrum krige op mellem israelere og palæstinensere. Også i Europa har vi problemer med at skabe fred, denne gang i striden mellem Ukraine og Rusland. Til de krigende parter lyder der jævnlige fredsappeller fra FN, som i New York har holdt sin 69. generalforsamling de seneste dage.

Forfatningsdomstol bremser catalansk uafhængighed
Spaniens forfatningsdomstol har mandag suspenderet Cataloniens planlagte afstemning om uafhængighed, skriver flere internationale medier. Domstolen siger ifølge BBC, at den nu vil overveje argumenterne om, hvorvidt afstemningen kolliderer med landets forfatning.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development