Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 8-9/10 -2014

Tidernes tegn

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Ny blodprøve starter debat om abort af Downs-børn i Sverige
En ny metode til fosterdiagnostik har bragt debatten om abort af børn med Downs syndrom i kog i Sverige. Kritikere af metoden frygter, at det vil betyde flere aborter

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Ebola-alarm afblæst i Aarhus
Torsdag eftermiddag blev alarmberedskabet sat i værk på Aarhus Universitetshospital i Skejby. En mand blev indlagt med symptomer på ebola, men det viser sig nu, at der ikke er tale om den farlige sygdom. »Efter at have undersøgt patienten, viste det sig, at han har en anden sygdom, som fuldt ud forklarer de symptomer, der gjorde, at vi i første omgang ikke kunne udelukke, at der kunne være tale om ebola,« siger Lars Elgård Pedersen, hospitalets pressechef, til Berlingske Nyhedsbureau.

Læger uden grænser: 21 af vores medarbejdere er smittede
Det værste ebola-udbrud nogensinde er i øjeblikket i fuld gang i Vestafrika. Men smitten har også spredt sig til Europa, og man har nu både tilfælde i Spanien og Norge. Læger Uden Grænser deltager i hjælpearbejdet i Vestafrika, og de skønner, at de har behandlet omkring 4.600 patienter, hvoraf 80 pct. har haft ebola. Ifølge Læger Uden Grænser er i alt 21 af deres udsendte blevet smittet med ebola i Vestafrika, og af dem er 10 personer døde.

Endnu en spanier kan være smittet med ebola
Mens sygehjælperen Teresa Romero meldes i bedring, blev en anden sygehjælper i går indlagt med symptomer på ebola. Dermed er seks personer isoleret på det hospital Carlos III i Madrid, hvor begge sygehjælperne sandsynligvis blev smittet.

Flere hundrede såret i jordskælv i Kina
Folk flygtede ud af de rystende bygninger af frygt for sammenstyrtning, da et kraftigt jordskælv ramte Yunnan-provinsen i det sydvestlige Kina tirsdag aften. Mindst 324 mennesker er bekræftet såret efter jordskælvet, der blev målt til 6.0 på Richter-skalaen af det amerikanske geologiske institut.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Nye erobringer gør Islamisk Stat mere sårbar
Terrorbevægelsen Islamisk Stat fremstår næsten uovervindelig. Men for hver sejr stiger også behovet for ressourcer til at fastholde det erobrede land. Den syriske grænseby Kobani kan blive det næste trofæ for terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS). Hvis det lykkes at erobre byen, står IS dog ikke blot med endnu en eftertragtet sejr. Bevægelsen står også med yderligere 40.000 borgere, der skal kontrolleres og sikres mad, vand, varme, ro og orden. Og den står med et landareal, der lægger mindst 10.000 kvadratkilometer til det territorium, bevægelsen skal forsvare.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Kendt designer taget til nåde trods grov antisemitisme
”Jeg elsker Hitler!” “Mennesker som jer ville have været døde. Jeres mødre, jeres forfædre ville alle være blevet gasset!” ”Jeg slår jer ihjel!” Disse antisemitiske udtalelser smadrede den anerkendte og højt profilerede modedesigner John Gallianos liv og karriere en decemberaften i 2011. Designeren var ude at spise på restauranten La Perlé i Paris, da han i yderst beruset tilstand forulempede en tjener og en række andre gæster med grove antisemitiske ytringer. Et par dage senere dukkede en video af hele optrinnet op, og John Gallianos daværende arbejdsgiver det franske modehus Dior suspenderede ham øjeblikkeligt. Men nu har modeverdenen tilsyneladende tilgivet John Galliano hans ugerning, idet han er tilbage i modebranchen og er blevet ansat som kreativ direktør for det parisiske modehus Maison Martin Margiela.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Nordkorea indrømmer brug af arbejdslejre
Tirsdag har styret sendt signaler om, at det er villigt til at diskutere menneskerettigheder med EU for at forbedre forholdet mellem unionen og Nordkorea. Det skriver nyhedsbureauet AP. Ifølge EU vil fremtidige drøftelser med Nordkorea dog begrænse sig til spørgsmål om menneskerettigheder. Åbningen over for EU sker samtidig med, at landet nu for første gang erkender, at der findes arbejdslejre i landet, eller reformlejre, som Choe Myong Nam fra det nordkoreanske udenrigsministerium kaldte det under et pressemøde. “I praksis har vi reform-gennem-arbejde-fangelejre, hvor de indsatte bliver forbedret gennem deres sind og erkendelse af deres forbrydelser,” sagde han.

MÆRKET (Åb 13:16)

Så meget er Apple og Google værd
De amerikanske giganter Apple og Google har hver især en værdi på over 100 milliarder dollar (over 585 milliarder kroner), og de ligger begge i toppen på listen over verdens bedste brands, fastslår konsulenthuset Interbrand. På førstepladsen er Apple steget 21 procent i værdi i det seneste år til anslået 118,9 milliarder dollar (695 milliarder kroner). På andenpladsen kommer værdien af brandet på internetsøgemaskinen Google, som er steget 15 procent til anslået 107,4 milliarder dollar (omkring 628 milliarder kroner). – Den kendsgerning, at Apple og Google er blevet over 100 milliarder dollar værd hver især er bevis på, hvilken magt disse to brands har, siger Bertrand Chovet, der er med i ledelsen af Interbrand Paris.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development