29. Oktober: Guds længsel efter at frelse

andagt søren 29,10,15

GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE

Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus Jesus for evige tider siden (2Tim 1:9)

I de andre bibeltekster til i dag møder vi ordet om, at Gud kan fortryde den straf, han har truet med (Jer 26:13 og Jon 3:9).

I vort ord afsløres det, hvilket sindelag der ligger bag, at Gud kunne fortryde, nemlig hans ønske og længsel efter at frelse.

Gud har fra evighed af været klar over, at intet menneske nogensinde ville kunne blive frelst ved egen kraft. Ikke fordi vi nødvendigvis forbryder os som jøderne og folkene i Nineve, men fordi vi har mistet muligheden for selv at genskabe det fællesskab til Gud, som blev ødelagt ved syndefaldet.

Den eneste mulighed for frelse fra fortabelsen, er Jesus Kristus, fordi han kom til jorden og tilintetgjorde dødens magt, og bragte liv og udødelighed gennem troen på ham (vers 10).
Intet menneske har besluttet Guds frelse eller gjort sig fortjent til den. Den er grundet alene på Guds kærlighed til os. En kærlighed som ikke alene er fra evighed, men også til evighed. Det ligger der i ordene ”en hellig kaldelse”. Gud kunne i den gamle pagt fortryde sin straf, men han kan ikke fortryde sin frelse. Guds frelse står fast til evig tid, og det kan vores fald og svigt ikke ændre på.

Menneskets religiøse instinkt siger, at det kommer an på os. Når vi fanges i dette bedrageriske garn, må vi huske dagens ord, at det alene er Gud, der har taget initiativet til vores frelse. Opgiver vi ikke os selv, og stiller os tilfredse med det, som Jesus allerede har gjort, vil vi aldrig finde en frimodig tro og kraften til et helligt liv.

Lad os også huske, at når vi oplever fald og svigt, ved vi, at Gud fra evighed af har kendt os som syndere. Intet kommer bag på ham, som det ofte kan gøre for os.

Bibellæseplan: 2Tim 1; Jer 25-26; Jon 3

Lignende indlæg:

  • 1. November: Hverdagens vigtigste kamp HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7) Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det […]
  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 28. Oktober: Troens skatkammer TROENS SKATKAMMER I min nød råbte jeg til Herren, og han svarede mig; fra dødsrigets dyb råbte jeg om hjælp, og du hørte mig (Jon 2:3) Jonas’ bøn er stykket sammen af flere ord fra […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development