19. maj: Hjælp til selvhjælp?

andagt Daniel 19,05,15

HJÆLP TIL SELVHJÆLP?

Vi har vor hjælp i Herrens navn, himlens og jordens skaber. (Sl 124:8)

Noget af det jeg synes fylder meget i hverdagen er opmærksomheden på at kunne klare sig selv og have styr på alting hele tiden. Derfor synes jeg et vers som dette er en trøst når problemer og beslutninger hober sig op omkring mig. Det der opløfter mig mest med dette vers er, at der står: “Vi har vor hjælp..”, med fokus på har. Det er da fantastisk at der ikke står vi kan spørge eller søge hjælp i Herrens navn, men at vi har hjælpen i Herrens navn.

Jeg må (desværre) indrømme, at ofte når jeg er i situationer hvor jeg skal træffe valg, der kommer til at have stor betydning for fremtiden, ikke som det første vender mig i bøn til Jesus, men derimod søger visdommen i mig selv og min omgangskreds og finder ingen ro i beslutningen. Først ved bønnen og stilheden finder jeg ro og visdom til at træffe de store beslutninger. Det skal ikke forstås som jeg hører en stemme højt eller inde i hovedet, men jeg finder ro i beslutningen.

Min udfordring til dig i dag er en rigtig bibel kliché: Når du står i større valg i livet, brug da noget tid hver dag i bøn og stilhed. Mit håb er at du må finde roen i beslutningen.

Bibellæseplan: Joh 7:25-52; Ruth 3-4; Sl 124

Lignende indlæg:

  • 24. maj: Fit for purpose FIT FOR PURPOSE De sagde til ham: »Du er helt igennem født i synd, og du vil belære os?« Så jog de ham ud. (Joh 9:34) Dette vers er farisærenes svar til vidnesbyrdet fra manden, som […]
  • 23. maj: Min skyld? MIN SKYLD? Hans disciple spurgte ham: »Rabbi, hvem har syndet, han selv eller hans forældre, siden han er født blind?« (Joh 9:2) Når vi bliver mødt af ondskab og modgang i hverdagen, […]
  • 22. maj: Min Far er stærkere end din… MIN FAR ER STÆRKERE END DIN... Jesus svarede: »Hvis jeg ærer mig selv, er min ære intet værd. Det er min fader, som ærer mig, ham som I siger om: Han er vores Gud; (joh 8:54) Verset er […]
  • 21. maj: Jeg kan stoppe når jeg vil… JEG KAN STOPPE NÅR JEG VIL... Jesus svarede dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: Enhver, som gør synden, er syndens træl. (Joh 8:34) Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt folk […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development