21. juli: Guds ord og ikke folkestemningen

andagt Søren 21,07,15

GUDS ORD OG IKKE FOLKESTEMNINGEN

Men Mika sagde: ”Så sandt Herren lever: Kun hvad Herren siger til mig, vil jeg tale.” (1Kong 22:14)

Mika var blevet opfordret til at have samme indstilling, som flertallet af profeterne. Det er næsten alt for tydeligt, hvordan denne beretning taler ind i vores tid, selv om den er skrevet for flere tusinde år siden og under en anden kultur end den, vi kender i vor oplyste tidsalder. Det er ikke vanskeligt at finde paralleller til i dag.

Spørgsmålet for os er, hvordan jeg har det med Guds ord? Du har forhåbentlig et kristent fællesskab, som er tro mod Guds ord. Men hvor meget indflydelse har fællesskabets traditioner og værdier for dig, i forhold til hvad Bibelen siger? Det er nemlig ikke givet, at de to ting hænger sammen.

Jeg tror, at der kan være mange blinde vinkler i vores bibellæsning, fordi vi læser den med traditionens briller. Tro mig! Hvis jeg turde at forholde mig til alle formaningerne i NT, vil jeg få vanskeligt ved at finde et kristent fællesskab, hvor man gider mig. Mikas indstilling har altid ført til irritation.

Det er lettere i fælleskab at flytte hegnspæle, end at fastholde dem på Bibelens grund. Det er vanskeligt at holde pluralismen fra døren. Vi er uden tvivl mere påvirket af folkestemningen, end vi bryder os om.

Mikas advarsel om en krig blev ikke taget til efterretning, og det fik fatale følger. Sådan kan det også gå, hvis vi glider af på Guds ord. Det værste er, at det kan føre os mod fortabelsen.

Lad os denne dag tage imod en opfordring: Selv om vi ikke kan reformere kirken, må vi inderligt bede Helligånden om at åbne ordet for os, sådan at vi finder evangeliets fylde til både frelse og et gudfrygtigt liv.

Bibellæseplan: Apg 23:23-24:9; 1Kong 22; Præ 6

Lignende indlæg:

  • 1. November: Hverdagens vigtigste kamp HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7) Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det […]
  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 29. Oktober: Guds længsel efter at frelse GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development