26. juli: Se den åndelige virkelighed

andagt Søren 26,07,15

SE DEN ÅNDELIGE VIRKELIGHED

Så bad Elisa: ”Herre, åbn øjnene på ham, så han kan se!” Herren åbnede den unge mands øjne, og han så, at bjerget var fuldt af ildheste og ildvogne rundt om Elisa (2Kong 6:17)

Elisa var omgivet af aramæerkongens hær, og hans unge tjener blev ude af sig selv af skræk. Alligevel var Elisa fortrøstningsfuld, for han kunne se en usynlig virkelighed. ”Frygt ikke, der er flere på vores side end på deres!” beroligede han. Denne virkelighed viser Herren også den unge mand.

Det er ikke vanskeligt at få øje på fjendehære. Vi har en hær af kødelige lyster, som fører krig mod sjælen (1Pet 2:11). I verden er vi konstant under påvirkning af tidsånden. Og endelig er der ondskabens åndemagter i himmelrummet, der vil fælde os (Ef 6:12).

Til trods for kødets, verdens og Djævelens hære, er vi dog omgivet af en stærkere magt. For Kristus har sejret over dem alle. Han har afvæbnet magterne og myndighederne og stillet dem offentligt til skue i sit triumftog (Kol 2:15). Denne virkelighed må vi bede Helligånden om at vise os. Vi må turde med frimodighed at kaste os ud i troen på, at intet kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre (Rom 8:39).

Ser vi ikke den sejr, som Jesus har vundet for os, begynder vi at kæmpe med egne kræfter, og da bliver vi før eller siden fældet. Der er ingen kraft uden om korset.

Beretningen her viser os også den usynlige virkelighed, at vi er omgivet af englevagt. Jeg tror, at de fleste kristne hver dag tænker på den beskyttelse, de giver.

Der er kristne som har set engle. Det er ikke mindst sket i situationer, hvor de følte sig meget udsatte og var skræmte. Synet af englene gav dem en særlig tryghed. Hovedsagen er dog ikke, hvad vi ser, men den virkelighed vi står i. Må vi altid have frimodighed til at se den med troens øjne.

Bibellæseplan: Apg 27:1-12; 2Kong 6:1-7:2; Præ 11:1-8

Lignende indlæg:

  • 1. November: Hverdagens vigtigste kamp HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7) Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det […]
  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 29. Oktober: Guds længsel efter at frelse GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development