29. januar: Tilgivelsens Rige

nicki andagt 29,01,15

TILGIVELSENS RIGE

Så fik den tjeners herre medynk med ham og lod ham gå og eftergav ham gælden. (Matt 18:27)

Jesus lære os gennem lignelsen om den gældbundne tjener (Matt 18:23-35) at vi mennesker må tilgive, som vi selv er blevet tilgivet af Gud. Om denne sandhed er Corrie Ten Boom et opmuntrende vidnesbyrd. Corrie Ten Boom var en Hollands kristen kvinde der under 2.Verdenskrig skjulte jøder fra nazisterne. Denne heltedåd førte for Corrie til et ca. 1 år langt ophold i koncentrationslejren Ravensbrück nord for Berlin. Corrie Ten Boom gav følgende vidnesbyrd før hun døde:

”Mens jeg sad tilfangetaget i en koncentrationslejr under 2.Verdenskrig, blev jeg ydmyget og fornedret særligt i aflusningsbadene, hvor de vellystne vagter lavede øjne til kvinderne. Jeg klarede mig gennem helvedet og følte til sidst, at jeg ved Guds nåde havde tilgivet dem alle – selv de udyr, der havde bevogtet brusebadene.” Senere rejste hun verden rundt og prædikede tilgivelse, ikke bare for enkeltpersoner, men for hele Europa.

”En søndag i München stod jeg efter at have afleveret mit budskab og hilste på folkene, da så jeg en mand komme mod mig med udstrakt hånd: »Ja, frøken, det er fantastisk, at Jesus tilgiver os alle vores synder, sådan som du netop sagde. »Da huskede jeg hans ansigt – det var et af SS-vagternes sjofle, vellystre og spottende ansigter fra brusebadene!” Corrie fortæller, at hendes hånd frøs til is; ”jeg kunne ikke række den ud mod ham, selvom jeg troede, at jeg havde tilgivet alt. Jeg forstod, at jeg ikke havde tilgivet denne vagt, da jeg så ham stå foran mig. Skamfuld og forfærdet over mig selv, bad jeg: «Herre, tilgiv mig! Jeg magter ikke at tilgive!«

Mens jeg bad, følte jeg mig tilgivet på trods af min usle optræden som »verdensklasse-tilgiver.« Min hånd tøede pludselig op, hadets is smeltede, og jeg rakte hånden frem. Jeg sagde, at jeg tilgav, som jeg var blevet tilgivet, og at jeg ikke kunne gøre rede for forskellen!”

Bibellæseplan: Matt 18:21-35; 1Mose 38; Sl 29

Lignende indlæg:

  • 31. December: Godt Nytår GODT NYTÅR Herren Jesu nåde være med alle (Åb 22:21)! Så er vi kommet til årets sidste dag og dermed også den sidste andagt i denne serie. I morgen begynder noget nyt, et nyt år. En ny […]
  • 30. December: Guds løfte til David GUDS LØFTE TIL DAVID Salig og hellig er den, der har del i den første opstandelse; dem har den anden død ingen magt over, men de skal være Guds og Kristi præster og være konger med ham […]
  • 29. December: Gud skal du tilbede GUD SKAL DU TILBEDE Jeg faldt ned for dens fødder for at tilbede den, men den sagde: »Nej! Jeg er kun tjener som du og dine brødre, der holder fast ved Jesu vidnesbyrd. Gud skal du […]
  • 28. December: Din sjæls begær DIN SJÆLS BEGÆR Den frugt, som din sjæl begærede, har du mistet, og alt det prangende og pragtfulde har du tabt, ingen skal kunne finde det mere (Åb 18:14). Den store skøge vi hørte om […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development