29. maj: Mariaglad eller Judassur

andagt hanus 29,5,15

MARIAGLAD ELLER JUDASSUR

Maria tog et pund ægte, meget kostbar nardusolie og salvede Jesu fødder og tørrede dem med sit hår; og huset fyldtes af duften fra den vellugtende olie. (Joh 12:3)

Jesus er tilbage hos søskene Martha, Maria og Lazarus, ham der var død nogle få dage forinden, nu sidder de til bord sammen. Kan du forestille dig hvor mærkeligt det må have været, og ikke mindst, hvor fantastisk det var. Han som var død sidder nu til bord og spiser som et helt almindeligt menneske.

Det er i sandhed noget at sige tak for, og det ønsker Maria at gøre. Hun henter en krukke, indeholdende et pund nardusolie, som hun salver Jesu fødder med.

Det må have været fantastisk for Jesus, efter al den vandring i det tørre landskab, at få lov at slappe af, efter et godt festmåltid, og få sine ømme fødder maserede og indsmurt i olie.

Maria syntes åbenbart at det havde han, i rigeligt mål, fortjent. Der står at det var et pund ægte og kostbar nardusolie, og ifølge Judas havde den en værdi af 300 denarer. Dengang var en dagløn en denar. Olien havde altså en værdi af en årsløn.

Hvorfor Maria havde denne olie, ved vi ikke, det kan have været at hun ville gemme den til den dag hun skulle giftes, i hvert fald var den kostbar og garanteret noget af det kærest hun ejede, og dette, det bedste og mest kostbare hun havde, skulle Jesus have.

Dette kunne Judas ikke lide, han blev sur, han ville gerne have haft den selv.

Når jeg tænker at give en årsløn, så minder mit sind mere om Judas´ end Maria, hvordan med dig?, derfor må jeg bøje knæ og bede: Herre, lær mig taknemlighed, og hjælp mig at vise dig hvor taknemlig jeg er for det du har gjort for mig, det samme som du gjorde ved Lazarus, jeg var død, men er blevet levende igen, tak Jesus.

Bibellæseplan: Joh 12:1-26; 1Sam 13; Sl 134

Lignende indlæg:

  • 31. maj: Med Herren som træner MED HERREN SOM TRÆNER Halleluja. Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. (Sl 136:1) Det er som om denne salme fortsætter hvor vi slap i går. Det er i hans […]
  • 30. maj: Er du bange? ER DU BANGE? Nu er min sjæl i oprør, og hvad skal jeg sige? (Joh 12:27a) Har du nogensinde været bange?, det tror jeg du har. Når vi rammes af alvorlig sygdom, eller en af dem vi […]
  • 28. maj: Guds facebook profil GUDS FACEBOOK PROFIL »Mesteren er her og kalder på dig.« (Joh 11:28b) Det kan være du tænker: Hvad er nu det, har Gud en profile på facebook? Bare rolig. Det har han ikke, tværtimod, […]
  • 27. maj: Jesus, din ven er syg JESUS, DIN VEN ER SYG. Søstrene sendte nu den besked til Jesus: »Herre, den, du elsker, er syg.« Da Jesus hørte det, sagde han: »Den sygdom er ikke til døden, men tjener til Guds […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development