DR: Bibelafbrænding var kunst, koranafbrænding var had

Kristeligt Dagblad har talt med Anne-Marie Dohm, direktør i DR Danmark om DR2 Dagens behandling af sagen om blasfemiparagraffen. Her følger et uddrag:

Anne-Marie Dohm, DR2 Dagen undlod at vise den koranafbrænding, der lå til grund for tiltalen af en nordjysk mand for blasfemi, hvilket var emnet for udsendelsen. Hvorfor?

Det var fordi, selve handlingen i videoen ikke var særlig relevant. Vi ville diskutere blasfemiparagraffen, fordi den sjældent bliver anvendt i Danmark. Til den diskussion behøvede vi ikke dokumentation i form af en video fra Facebook.

Men burde dét, at paragraffen bliver anvendt så sjældent, netop ikke betyde, at seerne har interesse i at se, hvad der skal til, før det bliver rejst tiltale?

Når man viser noget på tv eller i andre medier, er det som journalist og redaktør nødvendigt at overveje, om man bliver spændt for en vogn. Om man går nogens ærinde i forhold til at lægge nogen for had for eksempel. Hvis man viser optagelser som denne, er der en risiko for, at man bliver spændt for sådan en vogn.

I viste til gengæld to eksempler, hvor blasfemiparagraffen tidligere har været på tale. Deriblandt en kunstners bibelafbrænding i 1997. Hvorfor har de kristne ikke samme krav på beskyttelse af deres religiøse følelser som muslimer?

Vores til- og fravalg i dette tilfælde har på ingen måde handlet om hensyn til muslimers følelser. Når vi viser kunstneren Søren Mosegaards kunstinstallation fra 1997, hvor han brændte en bibel, var det for at vise, at blasfemi- paragraffen har sin begrænsning. Her blev der ikke rejst tiltale.

Hvad er forskellen på koranafbrændingen og Søren Mosegaards bibelafbrænding, der gør, at I kun viser den ene af dem?

Søren Mosegaards bibelafbrænding var en kunst- installation, der inviterede til en debat om, hvad man kan, og hvad man ikke kan. Den havde ikke til formål at lægge kristne for had.

Læs fulde indlæg her: DR: Bibelafbrænding var kunst, koranafbrænding var had – Kristeligt Dagblad

Lignende indlæg:

  • Den fremtid, Gud lovede Israel For 68 år (1948) siden proklamerede Ben Gurion oprettelsen af staten Israel. For første gang i mere end 2000 år havde jøder igen et selvstændigt rige i det land, som årtusinder tidligere […]
  • Navnet Israel fjernet i ny oversættelse af det nye testamente https://www.youtube.com/watch?v=KqK1Kp6xe9U&feature=youtu.be&fbclid=IwAR17HoWRJMBtPPOV-PhsFBNPYFnocERKy_rz7-LSlkLpNA3-DCiit0uypNc Bibelen 2020 er en nudansk oversættelse af […]
  • Egypten og Jordan afviser kompromis om tostatsløsningDer bliver ingen indrømmelser i spørgsmålet om at lade palæstinenserne få deres egen stat. Det siger to af de vigtige spillere i regionen, Jordans kong Abdullah og Egyptens præsident, […]
  • DNPS26: Efeserbrevet 51 Saa efterlign da Gud som kære Børn, 2 og lev jeres Liv i Kærlighed, som Kristus elskede jer og gav sig selv hen for os som viet Gave og Slagtoffer til en Vellugt for Gud. 3 Lad […]

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development