Det arabiske forår er blevet til den kristne vinter

kristen vinter

Jøder ikke er det eneste religiøse mindretal i Mellemøsten under beskydning. Det såkaldte arabiske forår har ført til ødelæggelse af de ældgamle kristne samfund, der går flere århundreder forud for oprettelsen af islam, i hele Mellemøsten.

Her er situationen, fra land til land:

Irak. Skabelsen af ​​den islamiske stat i Syrien (ISIS) har ført til slagtning eller deportation af hundredtusinder af kristne. Som Dr. Sebastian Gorka forklarede til Breitbart News i søndags “i de sidste 48 timer, har ISIS, som nu kaldes den islamiske stat i Mosul, malet bogstavet ‘N’ for Nazaræer på alle de overlevende kristne i byens huse. ISIS har givet et ultimatum til alle de kristne, der er tilbage: Du kan enten flygte, konvertere til islam, eller dø” Patriark Louis Sako udtaler: “For første gang i historien, er der ingen kristne i Mosul .” Siden 2003 er den kristne befolkning i Irak faldet fra 1,5 millioner til 400.000.

Syrien. Tusinder og atter tusinder af kristne er blevet tvunget til at flygte fra Syrien. UK Independent skrev i slutningen af ​​2012: “er det nu de kristne, som i høj grad har forsøgt at forblive neutrale, der bliver misbrugt og angrebet. For mange, står valget nu mellem at forlade landet eller risikere en usikker og farlig fremtid.” Ifølge Mother Agnes-Mariam, er omkring 80.000 kristne flygtet alene fra Homs. I alt har ca 1,3 millioner syriske flygtninge forladt landet siden begyndelsen af ​​borgerkrigen.

Egypten. Da Det Muslimske Broderskab fik magten i Egypten førte det til en massiv stigning i forfølgelsen af ​​kristne i landet. Koptiske kristne kirker kom under angreb; rapporter fra Al Akhbar News rapporterede, at i Øvre Egypten: “bliver kristne angrebet og tæskede, deres butikker bliver ødelagt, og deres ejendomme plyndret. Angriberne har erklæret, at ”enhver kristen, som vover at forlade sit hus, vil blive dræbt”. ”Kopterne klager over, at politiet kun ankommer efter at skaden er sket” Efter det egyptiske militær tog magten, er der blevet lagt et låg på angrebene på de kristne i landet.

De Palæstinensisk-kontrollerede områder. Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem udtaler: “Under belejringen og uden beskyttelse, er den kristne befolkning under det palæstinensisk styre svundet ind hvert år …. Selvom Hamas benægter involvering i angrebene og hævder, at det forsøger at beskytte det lille, gamle kristne samfund i Gaza, er angrebene på de 3.000 kristne bosiddende steget siden den muslimske terror organisation kom til magten “. ICEJ advarer om, at hele det kristne samfund i de palæstinensiske områder kan forsvinde inden for de næste 15 år. Den palæstinensiske kristne befolkning er styrtdykket fra 15% af den samlede ikke-jødiske palæstinensiske befolkning for fem årtier siden til kun 1,5% i dag.

Iran. Iran har været et katastrofeområde for kristne siden Shahens fald, men et stigende antal iranske kristne flygter nu fra landet. Saba Farzan, en menneskerettighedsekspert, fortalte Fox News for et par uger siden: “Det stigende antal iranske kristne flygtninge der kommer til Tyskland bør alarmere os, og viser at Irans regime bliver mere og mere radikaliseret og undertrykkende dag for dag.” Ifølge UK Guardian, er antallet af kristne flygtninge fra Iran til Tyskland alene, mere end fordoblet fra 2008 til 2012.

Libyen. The Barnabas Fund rapporter, “Det bliver stadig mere tydeligt, at kristendommen ikke er mere velkommen i Libyen efter det arabiske forår end under Muammar Gaddafis regering, før det …. I 2013 blev omkring 50 egyptiske kristne arresteret i den libyske by Benghazi med beskyldninger om at dele deres tro. De blev oprindeligt pågrebet af militante islamister, der barberede deres hoveder og torturerede dem med prygl og elektrochok. En af dem døde senere i fængslet. Deres kirke blev også angrebet to gange og deres præst tævet.”

Libanon. I 1970’erne, før landet kollapsede i islamistisk vold, udgjorde kristne et flertal af befolkningen. Nu er tallet faldet til 34%. Ifølge Christian Freedom International, ”er vold og fremkomsten af ​​islamistiske grupper som Hizbollah skyld i det drastiske fald af den kristne befolkning.”

Forfølgelse af kristne fortsætter med at stige i andre lande, herunder Tyrkiet, Nigeria og Pakistan.

Du kan følge og bede for de forfulgte kristne gennem disse organistioner: Åbne Døre & Dansk Europamission

Kilde: breitbart.com

Lignende indlæg:

  • Den store synd – at forlade islam Flere end 1.000 muslimer i Danmark har skiftet koranen og islam ud med kristendommen. Det anslår ekspert i interkulturelle studier, Mogens Mogensen. Men med trosskiftet følger frygten […]
  • Nye kapitler i Bibelhistorien Følgende artikel om Mellemøst-situationen er skrevet af forfatteren Poul Hoffmann i 1991, og blev sendt i Danmarks Radio. Men den er bestemt ikke blevet mindre aktuel. Hvad sker der […]
  • Israels situation i Mellemøsten netop nu (19/3-2014) Igennem sit foredrag tager Ole Andersen fat i forholdet til de forskellige omkringliggende lande. Iran, Egypten, Syrien, Gaza og Vestbredden. Forhold som alle påvirker […]
  • Nigeria – et afrikansk ’Irak’ Det som ISIS har gjort i Irak, gør Boko Haram i Nigeria, beretter en nigeriansk præst. For præsten Samuel Dali signalerer Boko Harams seneste erobringer i det nordøstlige Nigeria, den […]

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development