Korsmark skrot

Omkring et år efter at Retten til Liv fjernede korsene fra korsmarken ved Løsning, dukkede nogle af dem op på marken igen. Den 1. november opstillede foreningen en såkaldt skrotskulptur, som var lavet af en del af korsene fra korsmarken.

“Hvor udtrykket sidste år skulle være smukt og respektfuldt med snorlige rækker af de 16.000 kors, skulle det denne gang være modsat: grimt og tilfældigt, alt andet end respektfuldt. Vi ønskede at give en symbolsk henvisning til abortkulturens behandling af aborterede børn,” forklarer landssekretær Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv.

Retten til Liv skriver: ”Med skulpturen ”Korsmark-skrot” – lavet af kors fra sidste års Korsmark – vil vi vise, at mange tusind ufødte stadig hvert år behandles som affald/spildprodukter.

Her i landet bryster vi os meget af at respektere menneskerettighederne og kæmpe for dem. Men hvad med de ufødte? Disse allermindste og allermest værgeløse mennesker i vores land giver vi ingen rettigheder. Dem kan vi uden rettergang dømme til døden, hvis de er til for meget besvær for os.

Hvis vores tale om menneskerettigheder skal give nogen mening, må disse rettigheder gælde alle mennesker, også de ufødte. Derfor appellerer vi i dag igen til vort folk og vores politikere om ikke at skrotte de ufødte, men i stedet skrotte loven om fri abort, der er en skamplet på vort land. Lad os forene os i kampen for at få standset dette vanvid, så ufødte mennesker kan nyde lovens beskyttelse ligesom alle os andre.”

Placeringen af skulpturen blev transmitteret i tv og refereret i lokale aviser. Hver dag vil den desuden blive set fra de 45.000 biler, der dagligt passerer på motorvejen.

Nogle dage før den bebudede aktion modtog Retten til Liv et brev fra Hedensted Kommune, som opremsede forskellige grunde til, at aktionen måske krævede tilladelse eller var ulovlig.

Ellen Højlund Wibe kalder kommunens henvendelse for en tynd kop te. ”Vi spekulerer på, om den lidt mærkelige henvendelse simpelthen skyldes uvilje mod sagen. Ville kommunen være lige så proaktiv og emsig, hvis der var tale om en aktion til fordel for en truet dyreart? Jeg tvivler,” siger hun.

Kilde: tvsyd.dk

Lignende indlæg:

  • Amnesty International: Ingen menneskerettigheder til de ufødte. Amnesty International kæmper for frihed og retfærdighed - men ikke for alle. I disse dage jubler organisationen over, at den spanske regering har droppet et lovforslag, der ville […]
  • For få børn Fødselstallet rasler ned. Folk får ikke børn - enten kan de godt, men har ikke lyst lige nu, eller også kan de ikke, fordi de har udskudt det for længe. Der fødes nu så få børn, at den […]
  • Retten til Liv (Præsentationsvideo)https://www.youtube.com/watch?v=IeCTkCZWZcY Denne video gør det nemt for dig at fortælle om RETTEN TIL LIV. Videoen taler for sig selv, men hvis man gerne vil knytte nogle få […]
  • Ekspedient til mor: du skulle have fået en abort En mor blev rasende, da en fremmede satte spørgsmålstegn ved hendes søn, men hun besindede sig, inden hun svarede. Den amerikanske blogger Sherry er mor til en to-årig søn med Downs […]
Tagged with:     , , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development