“Palæstina området”

pala
Der har altid boet jøder i “Palæstina området”. Navnet Palæstina forekommer første gang da historikeren Herodot cirka 450 f.Kr. benævner Det hellige Land sådan i sin historiske skildring. Derefter gik navnet i glemmebogen indtil romerne brugte det mod jøderne som et smædenavn, da man anden gang spredte jøderne år 135 e.Kr.

Der har aldrig været en arabisk regering i landet, som godt nok blev erobret af arabere i år 637 indtil 1099. Men de oprettede ingen regering eller stat i landet. Fra da af levede der omstrejfende arabiske beduiner, i fredelig sameksistens med jøderne i det land Gud lovede Abraham, Isak, Jakob. I alle disse århundreder havde araberne aldrig forsøgt at gøre Kana’ans land til en særskilt arabisk stat. Efter arabernes indtagelse af landet gik produktionen og landets frugtbarhed i stå. I den periode blev landet i virkeligheden omdannet til ørkener og malariasumpe.

I 1800-tallet var der ikke nogen stor arabisk eller jødisk befolkning i landet. I virkeligheden var der ingen, der ønskede landet. Det blev betragtet som værende værdiløst af alle bortset fra det jødiske folk.

Mellem de to verdenskrige blev navnet ”Palæstina” brugt i den vestlige verden som et geografisk område – ikke som en stat.

Under det britiske mandat, havde alle et “palæstinensisk” pas og englænderne, kaldte alle de der boede i området for “palæstinensere”, det gjaldt både jøder, kristne egyptere og arabere med mere. Men det var faktisk kun jøderne, der kaldte sig palæstinensere, mens araberne kaldte sig arabere.

Professor Philip Hitti, som er arabisk historiker vidnede ved en Anglo-Americans Commitee i 1946: “Historisk set findes der ikke noget land, der kan kalde sig Palæstina!”

Først den dag staten Israel blev grundlagt den 14. maj 1948 begyndte nogle af de arabisk-boende indbyggere at kalde sig “palæstinensere”. I dag påstår de, at jøderne har taget deres land selv om det faktisk er det omvende der er ved at ske.

Her er en side fra franske Petit Dictionnaire Larousse fra 1939. Man kan nemt tjekke at ordbogen er fra før 1945 da den tyske flag (Allemagne = Fransk for Tyskland) er et flag med hagekors. Du vil bemærke at landene og deres flag er i alfabetisk orden. Derfor, hvis du går til P, vil du kunne finde det palæstinensiske flag sådan som den var før 1948. Og når du har fundet den, så vil du vide, hvad man talte om i 1939 når man talte om Palæstina og palæstinensere.

I efterkommere af Abraham, hans tjener, I sønner af Jakob, hans udvalgte! Han er Herren, vor Gud, hans bud gælder over hele jorden. Evigt husker han på sin pagt, i tusind slægtled det løfte, han gav, den pagt, han sluttede med Abraham, den ed, han tilsvor Isak. Han stadfæstede den som en lov for Jakob, som en evig pagt for Israel. Han sagde: Dig vil jeg give Kana’ans land, det skal være jeres arvelod. (Sl 105:6-11)

Lignende indlæg:

  • Australien vs. Palæstina (1939)https://www.youtube.com/watch?v=z2ACYGEmkGk Man høre ofte at jøderne "stjal" landet fra palæstinenserne i 1948 men det er noget pjat. Der har altid boet jøder i “Palæstina området”, der […]
  • Sverige anerkender Palæstina og skaber krise med Israel Luften mellem Sverige og Israel blev iskold torsdag. Den nye svenske regering meddelte, at den nu officielt har anerkendt staten Palæstina. Den svenske udenrigsminister Margot Wallstrom […]
  • Avis: Britisk parlament vil anerkende Palæstina The Guardian: Flertal i det britiske parlament ventes at støtte symbolsk anerkendelse af palæstinensisk stat. Underhuset i det britiske parlament vil sandsynligvis for første gang […]
  • Sverige fastholder anerkendelse af “Palæstina” Det israelske udenrigsministerium har indkaldt Sveriges ambassadør til en reprimande for anerkendelse af “Palæstina”. Sverige er det første EU-land, der har besluttet at anerkende en […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development