Vidnesbyrd: Jesus & Fodbold

SønderjyskE’s målmand Marin Skender havde alle de materielle ting, han skulle bruge, men der var et stort hul i ham, som skreg efter at blive fyldt ud – af Gud, viste det sig. Kroatiske Marin Skender voksede op som katolik, men det sagde ham ikke meget: – Nogle gange gik jeg i kirke, ikke særlig tit. Nogle gange prøvede jeg at læse i Bibelen, men begge ting var kedelige.

Det begyndte for omkring tre år siden med, at han var i en svær periode i livet, hvor han følte, at han mistede kontrollen. – Selvom jeg kom i kirken og havde været katolik, så vidste jeg ikke, hvad det var at være frelst og have et personligt forhold til Gud. Efter at Marin Skender havde bedt til Gud om hjælp, ændrede hans liv sig. Han forstod nu virkeligt evangeliet: – For første gang i mit liv hørte jeg det sande evangelium. Jeg vidste godt, at Jesus var på korset, og at han opstod osv., men jeg vidste ikke, hvad han lavede på korset! Jeg vidste ikke, at han blev en forbandelse, for at jeg kunne blive velsignet, at han blev synd, for at jeg kunne blive fri fra synden og gjort retfærdig. – Dette ændrede fuldstændigt mit liv, mit perspektiv på livet og den måde, jeg tænkte på.

Marin har erfaret, at selvom nogle ting den dag ændrede sig øjeblikkeligt i hans liv, så er der andre ting, som det har taget lidt længere tid at ændre. Før Skender kom til Danmark, bad han Gud om at lede ham til en landsmand og åbne de rigtige døre, så han lettere kunne føle sig hjemme i denne nye kultur. Han mødte hurtigt en kroatisk kvinde fra frikirken Multihuset, som var blevet kristen 9 år tidligere. – Hun er som en mor for os og mine børn nu. Hun oversætter til gudstjenesterne, og det er en stor velsignelse. Gud finder en vej, når det ser svært ud.

Marin Skender er overbevist om, at Gud leder ham på alle områder i livet: – Jeg satte ham til at være i kontrol over alting. Han skal opdrage mine børn – igennem mig. Han skal lede min karriere – igennem mig, og mit hold selvfølgelig. Han skal være bag mig i mit ægteskab. Jeg lader ham gøre alt igennem mig, siger Skender, som prøver at komme i frikirken Multihuset i Haderslev, så ofte han kan.

– Før var jeg afhængig af mit job, mine venner, min bankkonto osv., men det gik op for mig, at disse ting er omskiftelige. Du kan have fem bankkontoer, men pga. en krise har du pludselig ingenting. Man kan være rask og så pludselig blive syg. Man kan miste venner og familie, fordi det ikke var bygget på et godt grundlag. Men Jesus sagde, at han aldrig ville forlade os. Med ham har man altid nok. Uden ham vil man altid mangle noget.

– Jeg tror, at folk i dagens materielle verden har mistet kontakten med deres åndelige behov. Alting i samfundet råber på ”kødet” i os: Tøj, biler, mobiler, drinks, tv, underholdning, fester…alt handler om, hvordan du kan ”fodre dit kød”. Og især i Danmark er det meget nemt at gøre dette.

– Jeg beder hver dag om, at det sande evangelie både må komme til Kroatien og Danmark. Jeg håber, at folk vil møde Gud i alt hans kærlighed og nåde. Så kan de ikke blive ved med at være de samme som før, siger SønderjykEs målmand.

Kilde: Beatnik & Forkortede artikel fra Udfordringen

Lignende indlæg:

  • Vidnesbyrd: Gud, du forstår ikke, din mor er jo ikke Jøde. I dag er Mitch Glaser leder for Chosen People Ministries (CPM), en stor international organisation, der arbejder på at bringe evangeliet til jøder i hele verden. Sådan har det ikke altid […]
  • Vidnesbyrd: Jesus, Guds nåde Frederik fortæller på videoen her om, hvordan han i mange år har kæmpet med skyld og fordømmelse, og at det har været drivkraften i hans liv som kristen. I dag har han fået et helt nyt […]
  • Vidnesbyrd: Jesus i slamsugeren Hanus fortæller, hvordan han efter 25 år med druk og fest mødte Jesus i en møgbeskidt slamsuger på Færøerne.
  • Vidnesbyrd fra Mikael Ishak, Randers FChttps://vimeo.com/133574058 Et indslag, hvor sidste sæsons Randers FC-topscorer fortæller om sin tro og ambitioner samt trygheden, han har fundet i Randers.
Tagged with:     , , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development