14. September: En rigtig win-win-situation

andagt Preben 14,09,15

EN RIGTIG WIN-WIN-SITUATION

Den hjælp, som ligger i denne tjeneste, udfylder nemlig ikke kun de helliges mangler; den er også en rigdom ved at fremkalde manges taksigelse til Gud. (2Kor 9:12)

Øv, nu taler Paulus igen om kollektindsamling og om vores gode vilje og tjeneste.
Det er selvfølgelig et eller anden sted helt i orden, det med næstekærligheden er jo vigtigt, det kan vi ikke komme uden om, og da slet ikke som kristne.

Men selv om det med at tjene og det med at være andre til hjælp er ganske ligetil får vi ofte gjort det til en vanskelig sag. Er mine motivet ok? Hvordan kan jeg tjene på bedst mulig måde?
Når det gælder motivet, hvem er det så der rent faktisk fylder mest i mine tanker? Er det andre mennesker, er det Gud eller tjener jeg mest for min egen skyld?

En sand tjeneste spørger ikke efter motivet men efter behovet. Du vil opleve at når du kaster dig ud i tjenesten, så fortoner spørgsmålet sig om hvem du tjener mest. Du erfarer at tjenesten når hele vejen rundt. Til din næste, til Gud og du bliver selv velsignet.

Det bliver en rigtig win-win- situation endda med en ekstra vinder. Du vinder selv ved at høster glæden ved at tjene og udfylde andres behov. De der sår rigeligt, skal også høste rigeligt. Andre vinder fordi de løftes op i taknemligheds rigdom som din tjeneste fremkalder, og endelig vinder Gud ære og taksigelser.

Sådan var det også for Jesus, han fik løn af sin smerte, han løftede mennesker ud af håbløshed ind i taknemlighed og allerede nu og i alt evighed skal Gud lovprises.

Når det gælder det med gavmildhed, så viser Jesus os, at det med at gøre en positiv forskel i andres mennesker liv ikke er særlig indviklet. Som der står: Han strøede ud, han gav til de fattige. (2Kor 9:9)

Hvem skal du i dag dele gavmildheders og tjenestens glæde med?

Bibellæseplan: 2Kor 9; 2Krøn 24; Dan 1

Lignende indlæg:

  • 20. September: Kastet for løverne KASTET FOR LØVERNE Min Gud sendte sin engel; han lukkede løvernes gab, så de ikke kunne gøre mig noget; det var, fordi han fandt mig uskyldig. (Dan 6:23) Det med at blive kastet for […]
  • 19. September: Et andet evangelium ET ANDET EVANGELIUM Jeg undrer mig over, at I så hastigt lader jer vende bort fra ham, som kaldte jer ved Kristi nåde, til et andet evangelium, (Gal 1:6) Man kan godt forstå lidt af […]
  • 18. September: Den store udrensning DEN STORE UDRENSNING Præsterne gik indenfor i Herrens tempel for at rense det, og alt, hvad de fandt af urent i Herrens tempel, bragte de ud i forgården til Herrens tempel. Der tog […]
  • 17. September: Er nåde nok? ER NÅDE NOK? men han svarede: »Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed.« Jeg vil altså helst være stolt af min magtesløshed, for at Kristi magt kan være over mig. (2Kor […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development