19. September: Et andet evangelium

andagt Preben 19,09,15

ET ANDET EVANGELIUM

Jeg undrer mig over, at I så hastigt lader jer vende bort fra ham, som kaldte jer ved Kristi nåde, til et andet evangelium, (Gal 1:6)

Man kan godt forstå lidt af den underen Paulus udtrykker, ikke at menigheden var begyndt at lytte til et andet budskab end det han havde forkyndt. Desværre kendte han til det fra flere andre menigheder. Men det der undre mest var at det gik så hastigt. Man tænker jo at det med at ændre menneskers overbevisning er noget der tager tid.

Men i stedet for at vi undres, kan det tjene os som en advarsel. Kampen mellem lys og mørke, sandhed og løgn står på hele tide. Der er aldrig våbenhvile. Derfor må vi som Guds børn hele tiden søge lyset og ikke lade os overrumple af mørket.

Videre kan man også undre sig over hvorfor Paulus kalder det falske budskab for et evangelium, altså for et glad budskab. Heldigvis skriver han videre i næste vers at det slet ikke er et evangelium; men bare nogle der vil forvirrer og søger at forvrænge Kristi evangelium.

Når Paulus alligevel kalde det for et andet evangelium, kan det skyldes at vranglære ofte lyder som et evangelium, noget der kildre vore øre og virke glædeligt. For mange lyder det sande budskab om frelse af alene af Guds nåde lidt for godt til at være sandt. Det er jo trods alt nemmere at tro på at jeg bliver frelst hvis jeg selv skal gøre et eller andet.

Tror du på det sande evangelium? En fin lille øvelse der kan afklare for dig om det du tror på er sandt, er om det passer med ordene: Jesus alene, nåden alene og troen alene. Tror du der skal mere til for at blive frelst, må du bede om at få lov til at se og tro alt det Jesus gjorde for dig da han døde på Golgata.

Bibellæseplan: Gal 1; 2Krøn 30; Dan 5

Lignende indlæg:

  • 20. September: Kastet for løverne KASTET FOR LØVERNE Min Gud sendte sin engel; han lukkede løvernes gab, så de ikke kunne gøre mig noget; det var, fordi han fandt mig uskyldig. (Dan 6:23) Det med at blive kastet for […]
  • 18. September: Den store udrensning DEN STORE UDRENSNING Præsterne gik indenfor i Herrens tempel for at rense det, og alt, hvad de fandt af urent i Herrens tempel, bragte de ud i forgården til Herrens tempel. Der tog […]
  • 17. September: Er nåde nok? ER NÅDE NOK? men han svarede: »Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed.« Jeg vil altså helst være stolt af min magtesløshed, for at Kristi magt kan være over mig. (2Kor […]
  • 16. September: Kan nogen sige det bedre? KAN NOGEN SIGE DET BEDRE? Kongen sagde til Daniel: »Jeres Gud er i sandhed guders Gud, kongers Herre og den, der åbenbarer hemmeligheder, siden du har været i stand til at åbenbare […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development